SEILNORGE – NORSK BAVARIA KLUBB:

Tidenes seilsesong mot slutten

Etter tidenes varmeste og tørreste sommer er tiden kommet for å legge båtene i opplag.

Publisert

Her på Vestlandet lar de fleste båtene ligge på sjøen hele året. Noen pakker inn båtene og andre bruker båten også om vinteren.

26. september arrangerte klubben temamøte i Bergen Seilforenings lokaler på Hjellestad. Tema for kvelden var riggvedlikehold og orientering om planen for tur i vesterled til sommeren. Fridtjov Bergmann fra Nautic Charter kom for å snakke om vedlikehold av rigg, furlexer, vinsjer med mer. Vår egen Per-Ørnulf Dæhli snakket om tur i Vesterled sommeren 2019. Hele 35 medlemmer møtte opp på dette arrangementet.

Styret i vest har også begynt å tenke på neste års arrangementer. Vi leter nå etter en havn for Bavaria-treffet som vanligvis finner sted første helg i juni. Vi vil prøve å finne et egnet sted nord for Bergen slik at det blir lettere for våre medlemmer i Sogn og Fjordane å delta. Vi vil også prøve å få til et par temamøter tidlig på året, ett av dem sammen med årsmøtet.

Når dette leses har Bavaria-klubben i Hordaland & Sogn og Fjordane hatt sin årlige høstfest. I år som mange ganger tidligere ble festen holdt i Bergen Skipperforenings tradisjonsrike lokaler på Vågsalmenningen, ikke langt fra Vågen i Bergen. Flere av medlemmene seiler inn til Vågen og har gjerne både vorspiel og nachspiel om bord.

Powered by Labrador CMS