Comeback for Bavaria

Siste to måneder har Bavaria Båt Norge solgt fem store seilbåter mellom 42 og 51 fot til en verdi av over 15 millioner kroner. Nå kommer nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

Style-versjonen slår godt an, sier Jan Petter Meringdal som har salgsansvar for seilbåter hos Bavaria Båt Norge.

Bavaria seilbåter ble høsten 2016 samlet under samme tak som motorbåtene i Leangbukta Maritime Senter, da Lunde Båt begjærte oppbud. En av det tyske verftets største og eldste forhandlere server nå både motor- og seilbåtmarkedet i Norge.

SALGSØKNING: Store båter selger også godt.  ? Vi har økt med 50 prosent, sier Lars-Erik Solvag hos Bavaria Motorbåt Norge AS.
SALGSØKNING: Store båter selger også godt. ? Vi har økt med 50 prosent, sier Lars-Erik Solvag hos Bavaria Motorbåt Norge AS.

Etter en forsiktig start i et avventende seilbåtmarked har sommeren og høsten vist optimistiske takter, melder Bavaria Båt Norge i en pressemelding. Siste to måneder er det solgt fem store seilbåter mellom 42 og 51 fot til en verdi av over 15 millioner kroner.

–Vi ser at det er betydelige fordeler ved samkjøringen av seil og motor, spesielt i forhold til bestillinger, dialog og oppfølging mot ett og samme verft. Det gir oss volum og forhandlingskraft som kommer våre kunder til gode, sier daglig leder Lars-Erik Solvang.

Brukte båter

­­–Det er spesielt de nye Style versjonene fra Bavaria som slår godt an. De har til nå kun blitt introdusert på de største modellene, men vil fra i høst også bli tilgjengelig på de mindre båtene, sier salgssjef Jan Petter Meringdal.

I 2018 ruller Bavaria ut Style-versjoner i alle størrelser samt flere nye modeller i den påkostede C serien. Bavaria C57 har vært en stor suksess for verftet og har satt fart på videre utvikling, opplyser Meringdal.

Les også: Utsolgt til neste høst

Økende nybåtsalg har også ført til flere salgsoppdrag på brukte båter. –Vi tror det gode bruktmarkedet vil bidra til en fortsatt styrking av salg av̊ nybåt, og har derfor bestilt et bredt utvalg for neste sesong, sier Solvang.