Test fra arkivet: Bavaria Match 35

Turbåt av racingkaliber

Til dem som måtte være i tvil; det er et helt annet kaliber hva seilegenskaper angår over Bavaria Match-båtene enn turbåtserien som det tyske verftet er blitt viden kjent for. Det fikk vi bekreftet da vi seilte byggenummer én av Bavaria 35 Match.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 14 år tilbake og funnet en test av Bavaria Match 35. esten var publisert i nummer 4-2006, og ble skrevet og utført av Morten Jensen. 

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.   

Bavaria 35 Match er blitt satt opp med et raust seilareale, og man kjenner allerede fra man heiser seilene at dette er en båt som «vil noe». Den er lettdreven og kommer lett opp i fart, men seilarealet gjør også sitt til at båten føles noe rank når vinden kommer opp i 5-7 m/sek. Vår prøvetur  foregikk under slike forhold, og selv en – under slike forhold – beskjeden genua 3 ga kraft og fart nok. Båten skal utvilsomt seiles med så liten krengning som mulig, men den verken «dør» eller blir uregjerlig om et øyeblikks uoppmerksomhet gjør at den krenger mer enn ønskelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS