Bedre radar fra Simrad

Simrad Halo sier farvell til førkrigs teknologi, og lanserer radar med mange fordeler.

Publisert Sist oppdatert

En radar sender ut en høyfrekvent puls som vil reflekteres tilbake fra objekter den treffer. Tiden det tar for pulsen blir reflektert brukes til å bergene avstanden. Jo høyere effekt det er på pulsen, jo lengre rekkevidde har radaren.

Helt siden 30-tallet har denne pulsen blitt produsert av magnetron. Magnetron er et elektronrør for generering av elektromagnetiske svingninger med svært høy frekvens. Magnetron har en del ulemper. Holdbarheten er begrenset, og den produserer stråling som er skadelig.

Solid State

Nye Simrad Halo bruker en teknologi som kalles «Solid State». Med Solid State er det mulig å bruke mye mindre effekt og likevel oppna bedre radarbilde både på korte og lange avstander. Teknologien sparer strøm, gir ingen skadelig stråling, og krever ingen oppvarmingstid.

Flere radarer i ett

Simrad har i dag svært gode G3 og G4 radarer. Disse gir fantasisk bilde av nære objekter, men har sin svakhet i å finne fjerne radarmål. 3G / 4G er suveren opp til 10-12 nm avstand, mens tradisjonelle radarer kan se mål over 50 nm. Halo skal finne objekter fra 10 meters avstand opp till 72 nm.

Simrad Halo kommer i tre ulike størrelser. Alle med en effekt på 25W som skal tilsvare 6kW radar med gammel teknologi. Alle tre radarene er åpne, og størrelsen på armen avgjør rekkevidden. Den minste med en 3 fors antenne når 48 nm, mens den største med dobbelt så bred antenne når 72 nm. Prisen starter på 4 500 dollar.

Les mer om Simrad Halo her.