Båten min

Drømmebåt til besvær

Når drømmebåten du nettopp har kjøpt gir deg søvnløse netter på grunn av alle skjulte feil, kan det vel hende at forholdet til båten din blir noe anstrengt.

Publisert Sist oppdatert

Det kan også hende at nettopp anstrengelsene for å gjøre den til drømmebåten likevel etablerer et spesielt sterkt bånd mellom mann og båt.

I Beneteaus salgsbrosjyre for First 456 fra 1982 står det at verftet engasjerte German Frers til å tegne denne fjerde First fordi han var kjent for noen av verdens vakreste yachter, og når man kommer nedenunder, vil man nærmest få sjokk, står det videre, der hver detalj vitner om Beneteaus ambisjon om å skape en av verdens vakreste båter. Intet mindre! Seil­egenskapene og byggekvaliteten fremheves også, fra denne familiebedriften som var av de aller første til å bygge fritidsbåter i plast.

Likevel leser jeg i en brukerrapport på nettet fra 2001 at «The glass fibre bottom frame supporting the keel area is not sufficiently dimensioned. Check thoroughly for cracks or get prepared for heavy repair jobs.» Jeg nevner dette for Johan Fredrik Bruenech, og får hele historien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS