Båter i Sjøen 2019

BENETEAU: Oceanis 46.1 er kåret til Årets Båt i Europa for 2019, og kommer til Aker Brygge, men med rullestorseil.

Oceanis inn og Oceanis ut

Giramar viser frem flest seilbåter på Båter i Sjøen, men gjør bytte i forhold til oppsatt plan på messen som åpner i dag.

Publisert Sist oppdatert
KOMPAKT: Oceanis 30.1 har solt bra i Europa, og viser at mindre båter også er etterspurt.

En av de små store nyhetene annonsert for Båter i Sjøen på Aker Brygge som åpner i dag, var Beneteau Oceanis 30.1. Den rakk ikke verftet å få levert i tide til messen, så i stedet vises Oceanis 46.1, båten som ble kåret til Årets Båt i Europa for 2019.

Svært like søstre

Båten som blir vist frem er moderat utstyrt, og ikke spekket for regatta, slik den Oceanis 51.1 som er utstilt er. Begge disse båtene kan leveres i First Line-versjon med høyere mast og dypere kjøl. 46-foteren har rullemast, men oppgardert dekksutstyr for et større forseil. Det er interessant å se disse to båtene side om side. De er svært like. Da vi testet Oceanis 46.1 i fjor, var det en First Line versjon, men en strippet Oceanis 51.1 side om side.

Spekkes etter ønske

Styrken med de nye modellene fra Beneteau er muligheten å spekke båten etter bruk og ambisjoner. 51-foteren er spekket for shorthandedseiling, og regatta, mens 46-foteren er spekket for å være en hytte på sjøen.

Da vi var ute å seilte Oceanis 46.1, seilte også Oceanis 51.1 med rullemast og storseil uten spiler. Tross for at vi hadde mye mer duk, så måtte Oceanis 51.1 reve, fordi seilene ikke var like stabile. Vi gikk også både høyere og raskere på kryss enn storesøster.

Vi har testet både Oceanis 46.1, og  Oceanis 51.1, men begge i First Line-versjon. 

Oceanis 46.1 utstilt på Båter i Sjøen starter på 2,8 millioner, men er spekket opp til 4,4 millioner norske kroner, rigget og levert i Norge. 

 

Test av Oceanis 46.1: Opp en liga

Test av Oceanis 51.1: Den nye stilen fra Beneteau

NY: Beneteau Oceanis 50.1 er ny i Norge.