Bénéteau Idylle 11.50

ROBUSTE BÅTER: Odd Hoff-Petersen liker sterkt bygde båter. Det skal være styrke fremfor seilegenskaper. Idylle 11.50 er en robust og tillitsgivende båt som Hoff-Petersen falt for.
UNDER DEKK: Mye treverk gir en lun atmosfære. Trearbeidet er godt og halvskottet mot byssa og kartbordet gir en særegen innramming av disse avdelingene.
COCKPITEN: Cockpiten er stor, men avstanden mellom benkene er for sprikende til å gi godt spenntak når båten krenger. Sprayhooden er raus, men er i konflikt med vinsjene.
BYSSA: Byssa får betegnelsen sjøvennlig og romslig.
KARTBORDET: Kartbordet byr på god plass og en fin bokhylle til et godt utvalg bøker.
AKTERDEKK: Det lille akterdekket byr på godt med skapplass. Mellom lukene nås toppen av rorstammen som det kan monteres en nødrorkult på.
GOD VENTILASJON: Idylle 11.50 har brede sidedekk og med vantene trukket inn mot overbygget blir det god passasje fremover. Doradeventiler i fleng sørger for god ventilasjon under dekk.
ANKERSPILL: Montasje av ankerspillet krevde ombygging av fordekksluken for at det hele skulle få plass.
GOD ADKOMST: Adkomsten til motorrommet er god fra flere kanter og kanskje er nettopp det årsaken til at det er gullende rent rundt den originale Volvo Penta-motoren.
STOR: Sprayhooden er sydd på maksmål. Så romslig er den at storseilet ikke lar seg skjøte helt inn.
SMART: Lukelemmen er hengslet til skyveluken og forsvinner sammen med den når skyveluken skyves fremover.

Robust og tillitsgivende

EMANJA - havets gudinne, fiskere og skibbrudnes beskytter - ble for fristende. Odd Hoff-Petersen klarte ikke å gå forbi. En ferietur til Mallorca endte med båtkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Han har vært uten båt en tid. Den siste, en Kelt 29, ble solgt for å ha minst mulig å passe på hjemme i en periode hvor de hadde tenkt å oppholde seg mye utenlands. Men nær havet, som på Mallorca for eksempel, er det ikke fritt for at føttene nærmest av seg selv får kroppen til å rusle ned til havnen for å se på båtene. Bare se.

«Se vende» (til salgs) får ham likevel til å stanse. Spesielt den store cockpiten legger han merke til. Fin og sosial cockpit, perfekt for uteliv i varme strøk som her. Båten er bred, har et markant overbygg og virker romslig. Det er noe robust og tillitsgivende over den.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER