Oceanis 31

Drømmesommer i ny båt

Selvsagt er det skummelt å kjøpe ny båt. Etter noe forsinket levering seilte vi i juli ut til tropenetter i skjærgårdsparadiset med vår nye Beneteau Oceanis 31. Velkommen om bord!4 sider i Seilas 7-08

Publisert Sist oppdatert

Her var det godt å sitte, sier Anders Taylor Larsen,  - etter å ha satt seg godt til rette på cockpitbenken med ryggen mot akterpulpiten. Vi ligger tre båter sammen i uthavnsidyllen Ursholmen rett sør for Koster i Sverige. Innerst til berget ved Inre Ursholmen ligger vi med vår nye Oceanis 31, utenfor ligger soloseiler Larsen med sin Twister 28 og ytterst søstrene Bjørkeng i en IF. Sola er i ferd med å synke i et blikkstille hav utenfor fyret. Vi er alle samlet til kaffe i den store og brede cockpiten i vår båt. Den store bredden bak er kanskje det mest særpregede trekket ved Oceanis 31. Foruten en stor cockpit med bred akterbenk gir dette også en romslig akterkabin med en stor dobbelkøye som er mer enn halvannen meter bred og over to meter lang.

I akterkabinen ligger minstemann Henrich på tre år og ser eventyr på bærbar pc. Han titter fra tid til annen ut av vinduet til cockpiten for å se hvordan de voksne klarer seg. I dag har han badet fra akterplattformen for første gang i det over 20 grader varme vannet helt ytterst i havgapet så langt vest man kan komme i Sverige. På vei ut fra Koster for seil litt tidligere fikk vi noen små makrell (pir) som vi renset på badeplattformen i farta. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER