– Denne blir spennende

Beneteau lanserer Oceanis 46.1 til høsten, en svært allsidig båt.

Publisert Sist oppdatert
KOMFORT: Den nye båten er utviklet for komfortabel seiling. Targabøyle øker sikkerheten.
KOMFORT: Den nye båten er utviklet for komfortabel seiling. Targabøyle øker sikkerheten.

Beneteau vil tilby mange valgmuligheter med Oceanis 46.1, og beskriver båten som «Shaping the future of a bestseller» i pressemeldingen. Det har de god grunn til å anta, båten bygger på ideer fra Oceanis 51.1 som raskt ble utsolgt for 2018-sesongen. Oceanis 51.1 ble vist frem høsten 2017, og to slike båter er på vei til Norge.

45-fot er mer egnet for det norske markedet, og med alle valgmulighetene, så er det større mulighet for kunder å finne drømmebåten. Beneteau oppgir ingen pris, men vi antar at den havner på samme nivå som konkurrenter. Båten blir en sterk utfordrer til Bavaria C45 som nettopp har kommet til Norge.

LES: Stor nyhet til Leangbukta

VALG: 45-foteren kan leveres med fire ulike innredningsvalg, fra tre til fem lugarer.
VALG: 45-foteren kan leveres med fire ulike innredningsvalg, fra tre til fem lugarer.

Fire ulike innredninger

Oceanis 46.1 får tilsvarende skrogform som 51.1, det betyr mye volum, også i baugen. Med en skroglengde på 13,65 cm, og bredde på 4,50, så er dette en enorm 45-foter.

Du kan få båten med tre, fire, eller fem lugarer. Du kan også velge om du vil ha langsgående bysse, eller enn mer tradisjonell L-bysse.

Det er nok tre lugarer som er mest aktuell for privatkjøpere. Med langsgående bysse vil da båten ha ett bad til hver lugar.

Skrogets store bredde, samt at cockpiten også er høyt hevet, gjør at lugarene blir store, mer slik vi forventer i en størrelse opp.

Også performance

Ikke spør en fra Beneteau om First. Det er et vondt tema. First var verftets store salgssuksess, men forsvant brått. Samtidig ble Oceanis  raskere, og tok markedsandeler fra First. 

Den nye Oceanis 46.1 kan leveres i en First-versjon, da med en høyere mast, samt en dypere blykjøl, etter oppskrift lansert med Oceanis 51.1

Standardversjonen har rullemast, og selvslående fokk, tilrettelagt for ferieseiling hvor målet er å gjøre minst mulig. Rullestorseilet her 10 kvm mindre enn klassisk storseil. Det samme er selvslående fokk, sammenlignet med ett 105 5 forseil. SEILmagasinet anbefaler at kjøpere enten velger rullemast, og større forseil, eller selvslående med klassisk storseil. Båten har ett fast baugsprud, bra for ankeret, og supert for ett stort sløreseil som vil være nyttig i lett vind. 

Det er gledelig at Beneteau oppgir kjølvekten. 

Alle vinsjene er også flyttet bak til rormannen, slik at seilhåndteringen kan utføres av rormannen, slik at resten av familien kan sitte med sin mobiltelefon og legge ut snapper- og facebook-meldinger.

 

Vi seilte Oceanis 51.1 høsten 2017 i First-line, og følte at båten trengte den ekstra seilføringen. 

LES: Den nye stilen fra Beneteau.

 

oceanis461side
oceanis461side

Oceanis 46.1

LOA 14,60 m

Skroglengde  13,65 m

Vannlinje 13,24 m

Bredde 4,50 m

Dybde 1,75/2,35/2,65 m

Ballast 3/2,7/2,5 tonn

Vekt 10,6 tonn

Storseil 44,5/54 kvm

Forseil 44,1/58 kvm

Gennaker 152 kvm

Motor 57 hk

LYS: Oceanis 46.1 før enorme skrogvinduer, og også mye lys fra dekk. Det er solsenger på hyttedekk hvor vinsjene fra riggen vanligvis er plassert.
LYS: Oceanis 46.1 før enorme skrogvinduer, og også mye lys fra dekk. Det er solsenger på hyttedekk hvor vinsjene fra riggen vanligvis er plassert.