FIRST: Dette er det eneste Beneteau har vist av nyheten blir presentert i Dusseldorf.

Beneteau med stor lansering i Dusseldorf

First Yacht 53 blir presentert 20. januar, men bare på tegningstadiet. Nyheten skal seile høsten 2019. 

Publisert Sist oppdatert
FIRST: Seascape blir nå First, og vil bli markedsført som Beneteau.

Den store lanseringen av First Yacht 53 vil bli i Cannes i september. Da vises båten frem til publikum for første gang. På messen i Dusseldorf er det båtens konsept som blir avduket.

Beneteau har virkelig børstet støv av merkevaren First, båtene som stod for mesteparten av det som ble solgt fra det franske verftet inntill det siste tiåret. First-modellene har vært rasketurbåter med regattaegenskaper. I dag er det Oceanis-modellene som er den store salgsvaren, men så har også Oceanis-modellene fått mer attraktive seilegenskaper.

LES: Seascape blir First

First Yacht 53

I Sommer kjøpte Beneteau 60 prosent av Seascape og omdøpte båtene til Seascape First. Nyheten som slippes i Dusseldorf blir ett rent Beneteau-prosjekt, og vil ikke inngå i Seascape First sortementet. Den nye 53-foteren vil få ett Yacht-vedheng, noe Beneteau har gjort tidligere med Oceanis Yacht 62. Dette er en slags permiummodell av Oceanis, og det vil nok også den nye 53-foteren blii, en premiummodell av First. 

– Sofistikert, minimalistisk og kompromissfritt. First Yacht 53 er en mulighet til å friste en ny kundekreds, som ønsker å luksus, og gode seilegenskaper, er beskrivelsen Beneteau gir av sin nyhet, kun illustrert med en enkel strektegning. 

Oceanis Yacht 62 ble kåret til Årets Båt i Europa i 2017, og ble seilt av SEILmagasinet i 2016. Les testen her. 

 

 

 

 

YACHT: Oceanis Yacht 62 ble lansert i 2016.
FIRST: Dette er det eneste Beneteau har vist av nyheten blir presentert i Dusseldorf.