Turid II

Hemmelig drøm om komfort

Det ble kjærlighet ved første blikk da Bent Lorenzen Christensen så en Rasmus 35 for første gang. Båten ble en deretter en viktig del av livet hans.

Publisert Sist oppdatert

Visste jeg ikke bedre, ville jeg neppe tenkt at mannen som nå lar båten med akkurat passe sig legge seg inn mot brygga, mens hans selv spenstig stiger opp fra cockpiten med akterfortøyningen, som han slenger ned på brygga før han selv hopper etter og legger fast – at denne mannen runder 80 i år. Det gir jo et visst håp for andre godt voksne seilere. Hva er hemmeligheten, får jeg lyst til å spørre.

Han hilser med et fast håndtrykk og et vennlig smil i skjegget, og jeg må jo tro ham på at han er dansk, selv om det er uvanlig lite spor av det i språket hans. Min erfaring er at dansker aldri lærer seg norsk. Som ung sjømann syntes Bent Lorenzen Christensen det var så mye hyggeligere om bord i de norske båtene enn i de danske med militær disiplin, så da økonomien fikk ham til å «flykte» fra Danmark, valgte han Norge. Og bestemte seg fra første øyeblikk for å bli norsk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER