Bergen Singlehanded og klubbmesterskap

KUNST: «Yabadoo» var en av flere båter med kunstinstallasjon i baugen.
KUNST: «Yabadoo» var en av flere båter med kunstinstallasjon i baugen.

Fra kuling i kastene til vindstille

Lørdag 7. september var det duket for Bergen Singlehanded 2019, regattaen som har vært en populær årviss tradisjon helt siden 2010, bare med unntak av 2016, da Bergens Seilforening var vertskap for NM i shorthanded­seiling.

Publisert Sist oppdatert

Totalt 39 båter var påmeldt på årets soloseilas, som fulgte det såkalte Tysnesløpet med start ved Bjelkarøy og videre rundt Lyngsøy ved Godøysund og tilbake til mål ved Bjelkarøy.

KUNST: «Yabadoo» var en av flere båter med kunstinstallasjon i baugen.
KUNST: «Yabadoo» var en av flere båter med kunstinstallasjon i baugen.

Bergen Singlehanded har ofte vært preget av friske værforhold og årets arrangement var intet unntak. Enkelte spinnakere og gennakere kunne ses på fjorden i formasjoner som innimellom liknet på fargerike kunstneriske installasjoner, og det var nok en del deltakere som ble godt svette under seiltøyet denne formiddagen.

Vi gratulerer vinnerne Bengt Åge Borge fra Askøy Seilforening, Håkon Magne Fjæreide fra Ran Seilforening, Kristian Bekkenes fra Bergens Seilforening og Pål Holst fra Bergens Seilforening.

Klubbmesterskap. To uker etter Bergen Singlehanded stod årets klubbmesterskap i foreningen for tur.

Da lot vinden vente på seg og deltakerne ble liggende på fjorden og vente helt til arrangørene ikke hadde annet valg enn å sende alle på land igjen.

Manglende seilvind var imidlertid ikke til hinder for at de yngste kunne runde av sesongen med grillfest og den eldre garde kunne markere sesongavslutning med premie­utdeling for året serieseilaser og krabbefest i klubbhuset.

Team Stjernebris i X-35 med skipper Ola Mathias Johannesen jr. lot seg høre på festen, slik de har latt seg se på regattabanen gjennom hele sesongen, og de mottok velfortjent applaus som vinner av serieseilasen i den største klassen, NOR Rating med spinnaker.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.