Beste norske båt på tiendeplass
Beste norske båt på tiendeplass

Beste norske båt på tiendeplass

Etter første dag i VM i Yngling, ligger de tre beste norske båtene på 10, 12 og 15. plass

Publisert Sist oppdatert

 

 

Beste norske Yngling etter mesterskapets første dag er «White Russian» på tiende plass, etterfulgt av «Team Guffen» og «Skvettlappen», på henholdsvis 12 og 15. plass. Øverst på resultatlisten ligger danske «Thor».

– Gårsdagens seiling kom i gang klokken 13.00, og vi fikk flott seiling under ganske skiftende vindforhold, sier sportslig leder/race organiser, Ole-Jørgen Mikkelsen.

Askøy Seilforening fikk gjennomført to seilaser i går. Vinden var dreiende og lå på mellom fire og åtte knop. Også i dag ser det ut til at vinden skal gjøre arrangørenes jobb ekstra utfordrende.

– Det er meldt syv sekundmeter klokken fire. Vi har derfor valgt å utsette dagens start fire timer til klokken tre. Vi satser på to seilaser i dag også, men skal vinden vise seg å bli veldig stabil prøver vi muligens på tre, sier Mikkelsen.

Mikkelsen forteller om utfordringene det gir når merkene skal legges over 150 til 200 meters dyp.

– Det er klart at hvis vi skal legge banen på nytt blir det lenge å vente for seilerne, derfor venter vi til vinden er stabil. Det skal sies at vi er vant med dybden så dette er ikke noe problem. Vi satser på at det kommer stabile forhold fra syd senere i dag slik det er meldt, så blir dette nok en flott seildag.

Fullstendig resultatliste finner du HER.