Bestewind 50

SEILER LETT: Sine 17,5 tonn til tross, Bestewind 50 seiler lett og uanstrengt så fort det er litt vind.
RATT: Rormannen kan velge mellom mange forskjellige styreposisjoner som alle er gode.
EL-VINSJER: Prøvebåten var rikelig utstyrt med el-vinsjer, som dog ikke er standard. Legg merke til håndrekkene i akterkant av dekkshuset.
«FLAKE BAR»: Bommen på prøvebåten var utstyrt med såkalt flake bar, som foruten å gjøre det letter å samle storseilet på bommen, utgjør en god håndrekke. Bommen er lav og lett tilgjengelig.
NORSK SOMMER: Bestewind 50 har et «dog house» som gjør at du kan sitte inne og styre båten når det er surt og kaldt.
SALONG: Innredningens klassiske løsning understrekes av mørk, beiset mahogni mot hvite flater. I prøvebåten var det installert en dieselfyrt Dickinson-ovn, som gir både kos og lunk i salongen.
BYSSE: Byssa er stor og arbeidsvennlig både i havn og under seilas med krengning. Lett tilgjengelige og dempete skuffer er plassert i fremkant av byssa.

Best i litt vind

Bestewind 50 er en turbåt som rett og slett seiler godt og er god å bo i. Og aller best er den når det er litt vind.

Publisert Sist oppdatert

Noen synes Bestewind 50 ser ut som en sedat skøyte med sitt markante dekkshus og retro-inspirerte linjer. Andre ser det aggressive i den rette baugen og det relativt smale forskipet. De betrakter den høye riggen og aner at her skjuler det seg en ulv i fåreklær. Bestewind 50 er faktisk begge deler: Det er rett og slett en turbåt som seiler godt og lett. Det var i alle fall slik båten presenterte seg i en vind som økte fra 5 til 7 m/s på en flat Indre Oslofjord. Ikke akkurat det rette elementet for en havgående båt som Bestewind 50, men vinden var god nok til at jeg fikk følt båten litt på tennene.

Skuet er massivt når du stiller deg bak det store rattet. Det flate 50 fot lange dekket har et frekt spring som gir fordekket med baugspryd og ankerspill en liten stigning i synsfeltet. Den brede, solide fotlisten, det hvite dekkshuset og de store, beskyttede doradeventilene, samt et godt utvalg av strategisk plasserte håndrekker, forteller om en båt som skal tåle å få grønn sjø over dekk og røff behandling av værgudene. Dimen-sjonene på utstyret er grovt og båten har tunge bevegelser. 17,5 tonn turklar båt er noe som beveger seg med kontrollert verdighet.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER