SEILJUSS

Bevisstløst båtkjøp og manglende fantasi

Når iveren etter å få båten til en god pris blir så stor at man glemmer å lese kjøpekontrakten, kan det by på overraskelser. Det kan også være lurt å bruke fantasien når du kjøper båt.

Publisert   Sist oppdatert

Det kommer med jevne mellomrom spørsmål knyttet til kvaliteten på båten som er kjøpt. Nå sist gjaldt det en motor som var dårlig. Spørsmålet var om vedkommende kjøper kunne «gå på selger» fordi motoren som satt i båten, var dårlig.

Mine innledende spørsmål til kjøper var om selger på noen måte hadde fortalt om at motoren var dårlig. Ifølge kjøper hadde ikke selger sagt noe om dette. Han hadde for så vidt heller ikke fortalt at motoren var i god stand. En grundig kjøpekontrakt var imidlertid inngått, og etter å ha gjennomgått denne, måtte jeg spørre kjøper om han overhodet hadde lest kontrakten. Svaret var nei.

I kjøpekontrakten ble det nemlig redegjort – grundig – for hvor dårlig stand motoren var; det var ikke lagt skjul på noe. Motoren lakk olje, den var rusten, startet dårlig, det var problemer med kjølevann, varmgang og så videre. Selger hadde også skrevet at motoren burde byttes. Prisen på båten avspeilte også motorens elendige stand. I sin iver etter å kjøpe båten til en «god pris», hadde kjøper rett og slett glemt eller latt være å lese igjennom kjøpekontrakten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her