TRÅDLØS: B&G WS320 Wireless wind skal monteres uten kabel.

B&G med trådløs vindgiver

B&G oppgraderer vindgiveren og lanserer ett alternativ uten kabel.

Publisert Sist oppdatert
BEDRE: Sensoren skal ha bedre aerodynamiske egenskaper som skal gi mer presise data.

Vindgiveren er svært nødvendig for gode data for trim av båten. Gode vinddata betyr også bedre sikkerhet. Vindgiveren til B&G er annerkjent for å være nøyaktig. De nye sensorene er beregnet for turseilere og regattaseiling på enklere nivå. De skal ha en bedre aerodynamikk, som skal gi mer nøyaktige data. Vindmåleren er den sensoren som er mest utsatt i en båt, og den B&G WS300-serien skal gi bedre holdbarhet.

Enklere montering

WS320 Wireless Wind Sensor blir litt dyrere enn WS310 Wired Wind Sensor som har kabel, men den trådløse blir langt enklere å montere. Sensoren fungerer på master opp til 25 meters høyde, og signalene er via Bluetooth. Sensoren sender ut signaler fem ganger i sekundet, samme som sensoren med kabel.

Sensoren er også lav av vekt, og viktige gram i masten blir spart ved å unngå kabel. Den får energi vi et oppladbart batteri sammen med et lite solcellepanel.

Sensoren er ikke lansert i Norge enda, men har fått en pris på 670 pund i England.

Alternativer

B&G er de eneste som ikke har hatt trådløs vindgiver på programmet. Mest kjent er løsningen til Raymarine, som kjøpte opp Tacktick som utviklet dette i starten av 90-tallet. Garmin lanserte ett trådløst alternativ for ett par år siden. Garmins vindgiver koster 6300 kroner hos Seatronic. Raymarines løsning, inklusiv instrument, koster 17 500. Den billigste løsningen er Nasa Clipper Vind. Pakken med giver og instrument koster bare 4500 kroner.

 

 

 

SOL: Innebygget batteri og et lite solcellepanel skal gi den strømmen sensoren trenger.