Norsk europamester på brett

Kristian K Wendelborg vant U19 i Bic Techno 293 Puls i Polen denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Det var 40 deltagere fra 11 ulike nasjoner i junioreuropamesterskapet som foregikk i Sopot i Polen. Techno 293 Puls er en ny klasse, basert på en innarbeidet brettklasse som fungerer som inngang til OL-klassen RS:X

Vi har et voksende miljø i Bic-klassen, hvor særlig seilere fra KNS har markert seg bra på juniornivå. Det lover godt for OL i 2020 for brett som har stått på programmet siden 1984. 

Flere norske

Det var ikke bare Kristian K Wendelborg som markerte seg i EM. Jakob Ruud ledet hele uken, men ble slått av sin lagkamerat siste dagen. Fredrik Nilsen og Oda Bjørne tok en sterk 6. og 7. plass.

Kristian K Wendelborg og Jakob Ruud har ligget i norgestoppen i flere år, og har også sterke internasjonale plasseringer fra før. 

Bic med større seil

Tidligere var det vanlig å bytte fra Bic til RS:X ved 17 års alderen, men nå med Techno 293 Puls er det mulig å seile dette brettet til 19 år. Med Plus-klassen brukes et større seil, og en større finne, som passer tyngre seilere bedre. Det er første gang det holdes EM i Techno 293 Puls, og bretttypen skal også benyttes under ungdoms-OL i Argentina i 2018.