Europamester best i Norge

Kristian Wendelborg var best I Bic-klassen i på vestlandet i helgen. Flere klasser var samlet under Havsportsveka.

Publisert Sist oppdatert
RS:X: Jakob Ruud ble beste RS:X seiler i helgen. Bildet er tatt i forbindelse med trening i sommer.
RS:X: Jakob Ruud ble beste RS:X seiler i helgen. Bildet er tatt i forbindelse med trening i sommer.

Havsportsveka på Austrheim utenfor Bergen samlet BIC, RS:X, Formula og Raceboard til Norgesmesterskap. Været var ikke det beste, og oppslutningen om mesterskapet kunne vært bedre.

Flest unge

Det er undomsbrettet Bic som samlet flest seilere, 19 seilere, hvor 16 var fra KNS. Resten fra Bergen og Åsane seilforening. Kristian Wendelborg som vant EM i Bic Plus i sommer var suveren, og vant fem av åtte seilaser. Første og andreplassene delta han med Isak Hessen som var to poeng bak etter styrking av to dårligste.

Helle Oppedal ble beste jente, og nummer tre sammenlagt. Hun hadde fem 3. plasser. Bergenseren viser at nivået på Vestlandet nærmer seg nivået til KNS. Nils-Henrik Lind, også fra Bergen, ble beste U15 seiler på 5. plass.

OL neste

Brettmiljøet vokser, og flere BIC-seilere har gått over til RS:X, brettet som brukes i OL. Her bruker juniorene et seil på 8,5 kvm, mens seniorene bruker 9,5. Jentene bruker 8,5, junior som senior. Det deltok syv seilere, fire juniorer, og tre seniorer.

Jakob Ruud som nå seiler for KNS var best med syv 1. Plasser av 8 seilaser. Arne Frithjof Askvig fra Asker ble nummer to, og Matteo Fregos Maaø, alle juniorer.

Marie Nustad fra KNS ble beste jente på 4. Plass.

Formula fra hele landet

Formula er en klasse som har vært stor i Norge. Dette er brede og lette brett uten kjøl, som skal seiler i plan, og krever mer vind enn RS:X og Bic. Klassen samlet 10 seilere fra Drøbak, Tønsberg, Sola, Stord, Karmøy og Glesvær.

Formulaklassen fikk bare fire seilaser hvor Martin Møller Hovda vant tre. Hovda er et av norges største tallenter på brett, og satser på Formula og Slalom-klassene, I stede for ol-klassen RS:X. Hovda har gode internasjonale resultater som junior.

Langt og smalt

Raceboard er en klasse som har overlevd fra 80-tallet fra Funboard-tiden. Disse brettene er en meter lengre enn RS:X, men smalere. Det gir bedre lettvindsegenskaper.

Det er på Lysakerfjorden vi finner Norges Raceboard-miljø. Bare tre brett deltok i helgen. Best ble Dag Hansen fra Lysakerfjorden. 

RS:X: Jakob Ruud ble beste RS:X seiler i helgen. Bildet er tatt i forbindelse med trening i sommer.
Torgeir Sten Askvig?