Birger «Bigga» Jansen med 47 NM medaljer, de fleste i Snipe, er nå innvotert i Hall of Fame.

Bigga hedret i Snipemiljøet

Er en av åtte innvotert i klassens Hall of Fame

Publisert Sist oppdatert

Den international Snipe klassen har en historie som svært få andre klasser kan skryte av. Båten ble designet av Bill Crosby i 1931 og 88 år senere har mer enn 32000 båter blitt bygget med flåter i over 30 aktive nasjoner. Det er en historie med mennesker, seilere, mestere, entusiaster, arrangører, seilmakere, og båtbyggere.

Fortiden er sterkt knyttet til nåtiden og det er mange som har bidratt til å fremme og utvide klassen i mange land og verdensdeler. Mange av disse menneskene er fortsatt sterkt knyttet til klassen, eller har, da de levde, vært med på å danne en stor familie, «Snipe-familien», fra oldeforeldre til barnebarn. Av denne grunn ble "Snipe Class International Racing Association Hall of Fame" opprettet.

SCIRA Hall of Fame hedrer enkeltpersoner som har gitt enestående bidrag til Snipeklassen og miljøet. Klassen hedrer tre kategorier: Seiling, teknisk design og bidragsytere - mennesker som har gitt betydelige bidrag til Snipe-klassen.

I år er disse innvotert i «Snipe Hall of Fame»:

Augie Diaz

Birger Jansen

Brainard Cooper

Felix Gancedo

Giorgio Brezich

Roy Yamaguchi

Santiago Lange

Torben Grael

Som klassens president Luis Soubie uttalte: - Alle disse seilerne har gått opp fotsporene der vi alle har gått de siste tiårene, så vi takker dem, husker og hedrer dem slik de fortjener.