Paralympics Rio 2016

Bjørnar Erikstad bar flagget på åpningsseremonien

Åpningsseremonien i Rio var igår, men først mandag skal de norske paralympiske seilerne starte regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Den norske troppen til Paralympics marsjerte under åpningsseremonien anført av Bjørnar Erikstad (35), som deltar i sin fjerde Paralympiske regatta. Det blir dessverre også hans siste, ettersom seiling er tatt ut av det paralympiske programmet under lekene i Tokyo i 2020. Bjørnar er medaljekandidat i årets regatta, selv om hans beste resultate i paralympics så langt bare er en 7. plass fra Beijing i 2008. I Paralympics her vi bare vunnet én medalje da sonar-trioen Aleksander Wang Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg seilte inn til bronse i London 2012. 

- Dette er en veldig stor ære for meg, sier Bjørnar Erikstad til NTB. - Det er mange andre store idrettsutøvere som har hatt denne oppgaven før meg, og det er både hyggelig og ærefullt at jeg ble spurt om å gjøre denne jobben. Jeg sa ja med en gang. Dette er stort», sier han. - Ambisjonen er å prestere så godt jeg kan også denne gangen. Får jeg til det, kan jeg havne blant de aller beste. Det viktigste av alt er at det jeg har trent på i forkant i flere år, det får jeg også ut i konkurransen. Det blir viktig å holde nervene under kontroll og opptre som normalt», sier Erikstad.

Bjørnar Erikstad har prestert svært bra i de siste års mesterskap. Spesielt imponerende er hans VM-sølv i 2015 i åpen klasse der han konkurrerte mot funksjonsfriske seilere. Hans merittliste teller bl.a. 8 NM-gull, sølv og bronse i verdenscupen sammenlagt, 2 sølv og 2 bronse i VM. I 2015 ble han kåret til Årets mannlige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen. Samme år ble han kåret til Årets mannlige seiler i Norge. 

Også Sonarlaget er medaljekandidater i årets Paralympics. De har prestert jevnt blant de fem beste i alle regattaer de har deltatt i siden OL i London 2012.

Seilasene for Sonar og 2.4 m starter mandag. I alt skal det seiles 12 seilaser før mesteren kan kåres.