FREDAG. Amerikansk tradisjon gjør at du kan gjøre noen båtutstyrskupp akkurat nå.
FREDAG. Amerikansk tradisjon gjør at du kan gjøre noen båtutstyrskupp akkurat nå.

Tilbud på båtutstyr, vi har sjekket priser

I morgen er det Black Friday. Vi har sjekket hva du kan få av rabatter på båtutstyr.

Publisert Sist oppdatert
kasteblokk
kasteblokk
fall10mm
fall10mm
baltic
baltic

Lik det, eller misslik det. I morgen er det i hvert fall Black Friday, og også  båtbransjen har oppdaget denne amerikanske salgsjippoen hvor amerikanerne har fri etter Thanks Giving.

For båtbransjen er denne dagen en god anledning å kvitte seg av med varelageret, og få økt omsetning i en stille periode. Så hvorfor ikke gi en smart liten kartplotter til din kjære, eller kjøpe en ny gennaker fra julenissen. Selv om ikke alle har Black Friday salg, så har de fleste butikkene gode tilbud. Mange butikker har julegavetips, og mye av det som selges her vil neppe gå på fyllingen om noen år, som mye av det som vanligvis havner under juletreet  gjør.

Hjemme fra godstolen

Nå som mange båtbutikker har nettbutikk, så slipper du også å kjøre ut på veien i det ufyselige været.

De beste prisene får du på utvalgte produkter, gjerne produkter som er på vei ut av sortimentet, eller som tar mye lagerplass.

Det er ikke bare butikkene som holder Black Friday. Det gjør også en del som diriver med service. Gran Seil har også rigg og dekksutstyr, og har senket prisene. De har også en haug av seil liggende å ta opp lagerplass.

Også With Marine har tilbud på tau.

Jevne priser

Vi tok fem tilfeldige produkter for å sjekke priser på nett. Produkter som kan egne seg under juletreet. Vi sjekket hos Maritim, Seasea og Seatronics, og tok også en sjekk mot Hjertmanns i Sverige. I Sverige ligger prisene litt under, men ikke nok til å forsvare mulighetene til reklamasjon, som blir enklere med en norsk butikk.

Av de fem produktene, så var det bare Maritim som kunne levere alt, men det var Seatronic som var billigst.

Watski ligger på alle produkter øverst i pris.

Produkter som ble sjekket

 

Plotter: Vi ville sjekke prisen på Raymarine a7-plotter, en prisgunstig sak som har fått en mer avansert arvtager. Et typisk produkt hvor det kan være gode kjøp. Det var det også hos Seatronic hvor denne selges under 6000 kroner, men vi ville valgt den nye Raymarine Axion 7 hos Seasea som selges billigere enn a7 hos de fleste konkurrentene, og det med kart.  Raymarine a7 er ikke tilgjenglig hos Seasea.

 

 

Kasteblokk. Dette er en blokk som kan settes på et tau mens det er stramt. Supert som en barber for å få en bedre skjøtevinkel på slør. Kasteblokk er noe man ikke kan få nok av i en båt, men som er ganske dyrt. Verken Seasea ellrér Seatronic hadde dette. Watski og Hjertmanns hadde en enklere type, mens Maritim har en fra Lewmar med høyere arbeidslast.

 

 

Fall. Skal du ha et fall, så må det være dyneema. Det er strekkfast og kan erstatte wirefall som både lager støy i masten, og kan være farlig for hender. Vi sjekket 10 med mer fall og fant i fire butikker ferdig kappet til 35 meter. Det var klart billigst i Sverige. Maritim hadde bare i løpemeter til 89 kroner meteren. Det ble dobbelt pris i forhold til å kjøpe ferdig kappet med sjakkel i Sverige.

 

 

Brannslukker. Alle har det om bord, men disse har en begrenset levetid, og her syndes det mye. Vi sjekket prisen på et apparat 2 kg. Her er det et stort sprik mellom billigst og dyrest, selv om prisnivået ligger innenfor gavepris.

 

 

Batteribooster. Hvem har ikke opplevd flatt batteri. Nå får du nødstartere med litiumteknologi. Det gjør at du får strøm til å starte notoren, uten å flytte rundt på en blytung enhet. Lithiumboostere er ett nytt produkt, som selv de som ikke har alt, sannsynligvis vil ønske seg. Disse har også USB-uttak, slik at de kan brukes til å lade mobilen og nettbrett, og hvem har ikke behov for det. Og da snakker vi alle nødladernes mor.

Produktet er tydeligvis for nytt for å ha havnet i hyllene i Sverige.

Martim og Watski selger Exide Lithium Power Booster, mens Seatronic og Seasea selger Noco GB40 Battery Booster. Exide versjonen kan starte en diesel på 2 liter, mens GB 40 klarer 3 liter. Energien i Exide skal være 1200 mAh, mens GH 40 har 2150 mAh, eller 2,2 Ah, så motoren bør starte raskt.

 

 

 

Flytevest. Alle har redningsvest, men en vest som fungerer som flyteplagg er kjekt å ha. Disse kan gjerne brukes under seiljakken, slik at man slipper og ta den av og på om dæret skifter. 

Det er Regatta og Baltic som har slike i sitt sortiment, og vi klarte ikke å finne slike hos Seatronic og Watski. 

 

 

 

Fortøyningstau. Vi har sjekket 10-12 meters fortøyningsliner med øye med dimensjon 16 til 18 mm, bra for å legge ett spring.  Her varier prisen en del, men også fabrikant, og kanskje også kvalitet. 

 

 

 

 

Priser på utvalgte butikker
Maritm Seatronic Seasea Watski Hjertmans
Raymarine a7  7989 5999 7690 8799 7990
Kasteblokk 1799 579 457
10 mm Dyneema fall 3115 1849 2095 2451 1478
2 kg Brannslukker 259 239 325 398 236
Litiumbooster 1289 1295 1690 2298
Seilvest 999 1095 998
Fortøyningstamp 349 669 645 453 382