Informasjon fra Bodø Seilforening

SeilUT 2021- 2022

Bodø seilforening satte i gang SeilUT 2021 etter inspirasjon fra et lignende oppsett i Molde Seilforening. Styret i foreninga kjøpte rettighetene til å bruke en mobilapp for å registrere besøk på utvalgte seilingsmål. Resultatene vises også på en hjemmeside for arrangementet.

Bernt Aanonsen • Det ble lagt inn 85 turmål, de fleste med mulighet for å få to poeng ved besøk. Noen steder hadde ekstra poeng fordi de lå lengre vekk eller lengre ute enn andre steder. Turmålene var spredt fra Rørvik i sør til Langnes nord i Vesterålen. Vi satte i gang konkurransen allerede til påske uten at alt av regler, turmål og premier var helt klarlagt. Etterhvert så vi også at det kunne være inntekter å hente ved at vi solgte reklame på turmålene. Det ga oss anledning til å la deltakelsen være gratis og at vi kunne premiere deltakerne på en flott måte.

Vi ga et gavekort fra restauranter på turmålene til den som hadde registrert seg på flest forskjellige turmål og til den som hadde flest poeng. Dessuten ble fire gavekort trukket blant de som hadde registrert seg på flere steder, og en t-skjorte ble gitt til alle deltakerne. Dette vil vi følge opp i 2022.

1266 innsjekkinger

Det var 38 som registrerte seg i appen og 33 som registrerte seg på minst ett sted. 23 registrerte seg ti eller flere ganger, og den som registrerte seg oftest noterte 201 ganger. Det ble gjort totalt 1266 innsjekkinger på turmålene.

Konkurransen var forbeholdt medlemsbåter i Bodø Seilforening, men alle om bord kunne registrere seg. Det vil si at hele familien kunne delta, det ga deltakerne en fin fellesaktivitet for alle ombord.

Det var tydelig at Helgeland hadde de mest populære turmålene i 2021. Lofoten hadde få registreringer, og turmål i Vesterålen var uten registreringer. Selv forholdsvis populære Tranøy i Hamarøy hadde ingen registreringer. Når Vestfjordseilasen igjen kan arrangeres i 2022 vil nok flere seile nordover fra Bodø.

Nå er det åpent for alle

Vil du være med på SeilUT 2022? I år lar vi det være åpent for alle. Du laster ned Trimpoeng på Play Butikk eller App Store og søker etter SeilUT. Konkurransen har egen nettside der du kan se mer om turmålene, både kartversjon, beskrivelser av målene og info om hvordan du melder deg på. www.trimpoeng.no/i/seilutbodo21/

Registreringa vil åpne uka før påske og gå ut oktober. Vi håper at vi kan fremme seil- og turglede med alle disse flotte turmålene og premiene. Må det bli en uhøytidelig, men ivrig konkurranse mellom våre båter og våre seilere, små og store!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.