SYDOVER: Rask slør fra Koster til Smögen mellom holmer og skjær.
SYDOVER: Rask slør fra Koster til Smögen mellom holmer og skjær.

130 svenske seilbåter over grensa

Bohusracet starter fredag, men beholder banevalget, tross for at deltagerne må krysse landegrensen.

Publisert

Om du tror landet blir invadert av svenske seilbåter lørdag morgen, så er det bare deltagerne i Bohusracet som skal opp å runde Tresteinene utenfor Hvaler. 130 båter er påmeldt til denne populære shorthandedregattaen hvor det også er noen få norske båter på listen. Om disse vil starte er tvilsomt.

Tillatelse fra norsk politi

Svenskene gjør det meste etter boka, og også i dette tilfelle. Politiet i Fredrikstad har gitt tillatelse til at båtene krysser grensa, forutsatt at at ingen av båtene plukker opp personer på norsk side eller at de går i land på norsk side.

Vind fra øst

Det har vært flere år med tøffe forhold for deltagerne i den 170 nm lange regattaen mellom holmer og skjær langs Bohuslän. I år blir det østlige vinder i moderat styrke, noe som bør gi en rask og behagelig regatta. Det er et stort spenn av båter som deltar hvor den tregeste er en Marieholm 26, og den raskeste en Danmark 43. Det deltar også to CB66, raske båter på bare 6,6 meter.

Den svenske regattaen gir poeng på shorthandedrankingen. Du kan følge den på TracTrac eller via det norske regattasystemet Sail Race System.