ÅRETS BÅT I EUROPA

FLERSKROG: To, eller tre skrog. To franske og en Sør Afrikansk.
FLERSKROG: To, eller tre skrog. To franske og en Sør Afrikansk.

Lesernes kåring: Flerskrogsbåter

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  20. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem din favoritt i kategorien Flerskrogsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet er med. Vi har testet båter utenfor La Rochelle,  i Frankrike i september og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Det har gitt juryen mer tid å vurdere hver båt under testseilingen. Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

Leopard 45

Leopard fra Sør Afrika har vært i tet når det gjelder utvikling av katamaraner, et marked som er i sterk vekst. Med verftets nye 45-foter får vi se om de klarer å holde seg med på utviklingen som foregår i Europa for tiden.

Neel 51

Neel er den eneste produsenten som bruker tre skog, og innreder sideskrogene også. Vanligvis er trimaranene trange under dekk. Det er ikke Neel 51. Med tre skrog tillater båten at det ene skroget flyr, noe som gir redusert motstand.

 

Saona 47

Fountaine Pajot imponerte med Lucia 40 i fjor. Nå kommer oppfølgeren på 47 fot. Båten er en typisk turkatamaran, aktuell for charter, men også for private kjøpere.