DAGSEILER: Saffier-37-SE-Lounge har fått ett lettdrevet skrog, og skal by på mye seilglede.
De nieuwe Saffier SE 37 Lounge
De nieuwe Saffier SE 37 Lounge

Nytt og annerledes fra Nederland

Saffier Yachts har nettopp sjøsatt sin nye 37-fots dagseiler.

Publisert Sist oppdatert
TEST: Saffier-33 SE overrasket postitivt under test i Italia i 2014.
BRED: En større åpning ned i salongen skal binde inne og uteplass tettere sammen.
SOSIAL: Verftet hevder at cockpiten blir mer sosial etter å ha flyttet rattene fremover.

Saffier Yachts har en lang historie med å bygge velseilende og elegante dagseilere i Nederland. Saffier Yachts er en familiebedrift startet av Richard Hennevanger, hvor det n er sønnene Dennis og Dean som har tatt over.  Det er dedikerte seilere som også er dyktige regattaseilere. Det er Dean Hennevanger som har designet modellene.

Bygget på erfaring

Saffier SE 37 Lounge har mye til felles med Saffier SE 33 Lounge som til nå har vært verftets største modell. Denne båten imponerte stort når vi prøveseilte den i Italia 2014. 33 foteren er en kul dagsturseiler med et raskt og lettdrevet skrog. Båten tåler mye vind, og flyr på slør. Med fire køyer og wc, så er det muligheter for turseiling. Den har også kjøleskap og innenbordsmotor. Testbåten har to ratt, men kan også leveres med rorkult. Da vi seilte båten i 2014 startet prisen på en million.

Tenkt nytt

Den ny 37-foteren får et tilsvarende lettdrevet skrog med lav vekt og harmoniske linjer. Det fire fot lengre skroget gir mer plass under dekk, og en større cockpit. Det unike med båten er at rattene er flyttet frem, og den sosiale delen er bak rormannen.

Verftet har også forsøkt å reduserer hinderet mellom cockpiten og interiøret ved å skape en større nedgang.

 

Saffier SE 37 Lounge er en av mange spennende nyheter som vil bli lansert på årets messe i Dusseldorf mot slutten av måneden.