Et trendskifte i Dusseldorf

Messen åpner i morgen, men vi har alt tatt en runde for å se på hva som vises. Det er mere nytt enn hva som er forhhåndannonsert. 

Publisert Sist oppdatert
RS: RS21, en sprek sportsbåt med stor cockpit og skroglinjer fra IMOCA60, Hogo Boss.
RS: RS21, en sprek sportsbåt med stor cockpit og skroglinjer fra IMOCA60, Hogo Boss.

Ikke alle verftene er flinke til å formidle sine nyheter. Vanligvis har vi blitt litt skuffet. Båter som er annonsert dukker ikke opp. Det er alltid noen overraskelser, men i år er det flere enn forventet. Vi opplever at messen viser et trendskifte. I fjor var det nesten bare nye båter over 50 fot. I år er det mest spennende på under 30 fot. Båter for en ny generasjon seilere. 

Skjekk hall 15

Det er 18 utstillingshaller i Dusseldorf. To av disse viser seilbåter. I hall 16 er alle de store verftene, Hanse, Beneteau, X-Yachts, Hallberg-Rassy osv. Hall 15 har tidligere kun vært for katamaraner og merkelige polske verft, men i år, så er det i Hall 15 du finner mest overraskelser. Her er de mindre verftene, franske, svenske, østerrikske, slovenske, danske og polske. Det er her vi finner mest nytenkning. 

Det enkle båtlivet

Måten vi opplever båtlivet er i ferd med å forandre seg. Unge mennesker har verken råd, eller lyst til å eie egen båt. Mens Hall 16 er for de etablerte, for et eldre publikum for stor lommebok, så er hall 15 mer for de yngre dynamiske. Seascape er et eksempel på den nye mer dynamiske trenden. I år viser de frem en ny jolle på 14-fot. Franske verft utfordrer Dragonfly med enkle rimelige trimaraner. FarEast viser frem en ny sprek 19-foter, perfekt for seilforeninger, en slags moderne Yngling eller Andunge. 

POLSK: Focus 750 er en moderne seilbåt som kan trailes og har overtatingsmuligheter.
POLSK: Focus 750 er en moderne seilbåt som kan trailes og har overtatingsmuligheter.