NY: Dufour lanserer en ny 53-foter under messen i Dusseldorf.

Dufour satser stort

En ny 53-foter blir første båt ut av en serie nyheter fra det franske verftet.

Publisert Sist oppdatert
FUNKSJONELL: Dufour 530 får en stor cockpit men ingen jolle garasje.

Med katamaranprodusenten Fountain Pajot på eiersiden er det ny gi i verftet fra La Rochelle. Det blir markert med en ny logo, og på messen i Dusseldorf i januar, så får Dufour 530 verdenspremiere. Den nye strategien er at Grand Large-serien og Performance-serien blir til en serie. I realliteten er det Performance-serien som forsvinner, og at Grand Large-båtene vil komme i en Performance-utgave. 

Velkjente linjer

Italienske Umberto Felci fortsetter som designer for Dufour, og den nye 53-foteren får velkjente linjer. Båten arver stil og funksjoner fra flaggskipet på 63-fot. Båten plasserer seg mellom Dufour 56 og Dufour 520, hvor 520 egentlig er rett under 50 fot. 

Den nye 53-foteren kommer i tre utgaver, Easy - for cahrtermarkedet, Ocean - for turseilermarkedet, og performance - en sprekere versjon. 

Under dekk er det fire ulike løsninger, fra tre til seks lugarer. Som på de større Dufour-båtene er byssa plassert frem mot hovedskottet. 

Fleksible løsninger

Båtens styrke blir alle tilpasningsmulighetene. Mye arbeid har gått med på utviklingen av cockpiten hvor det er muligheter med en stor solseng i midten mot hekken. Byssemuligheter ute er en selvfølge, det var Dufour som startet den ballen. Under cockpitdørken er all teknikken samlet, og her skal det være enkelt å komme til alle servicepunkter. Men 53-foteren har ingen jollegarasje.  

Prisen vil starte på 300 700 euro uten moms. Basert på erfaring, vil SEILmagasinet påstå at totalprisen vil overstige 5 millioner norske kroner for denne båten. Det er helt normalt med en million kroner i bare ekstrautstyr på en slik båt. 

LAYOUT: Dufour 530 med tre lugarer og tre bads innredningsløsning.
TRIO: Dufour 530 i de tre versjonene. Performance har høyere mast og dypere kjøl.