Spenningen øker i Vendee Globe

Tidsgodtgjørelsen noen seilere fikk for å redde Kevin Escoffier kan avgjøre plassplassen.

Publisert

Fredag 15. januar leder Charlie Dalin på resultatlisten, men med tidsgodtgjørelsen er det Boris Herrmann og Yannicke Bestaven som ville ha vunnet. Mellom de fem første båtene skiller det kun 50 nm.

Flere utfordringer

Båtene holder nå høy fart på skarp slør nordover langs kysten av Brasil. Båtene med foiler har fordeler under disse forholdene. I løpet av helgen vil båtene krysse ekvator, og så litt senere seile inn i Stillebeltet. Da vil feltet komprimeres igjen.

Siste utfordringen blir beste kurs inn mot mål. For å få gunstig vind skal de runde vest av høytrykket ved Azorene. Det gir en stor omvei. Spørsmålet blir om å seile langt og raskt, eller kort og sakte.

SLØR: Feltet i tet er tett, og båtfart vil avgjøre posisjonen de neste dagene.
NORDOVER: Båtene i tet har 3800 nm til mål, men må gjennom to hindre.

Langt igjen

De beste båtene har 3800 nm til mål i teorien, men vil seile lengre. De er i sitt 68 døgn, og vil bruke minst 10 døgn ekstra. 20 båter har rundet Kapp Horn.

Dagens sending

I dagens sending fra Vendee Globe snakker vi om siste utvikling av regattaen. Vi viser film fra dag 67, fersk rapport fra Boris Herrmann, bilder fra Pip hare i det hun rundet Kapp Horn, og avslutter med en rapport fra Ari Huusela fra Finland som ligger 5770 nm bak båtene i tet, og har 10 dagers tøff seiling til Kapp Horn.

TET: Burton holder taket, og ligger på andreplass etter mye motgang.
KAPP HORN: Pip Hare stolt rundt Kapp Horn etter en rekke problemer.
FINNE: Første mann fra Norden, Ari Huusela, holder humøret oppe.
UTE: Isabella Joscke lå best av jentene, men er nå ute av regattaen.