VINNER: Yannick Bestaven kom som tredje båt i mål i natt, men vant fordi han hjalp til med en redningsaksjon.

To vinnere og en taper

Charlie Dalin krysset mållinjen først, men Yannicke Bestaven vant på grunn av tidsgodtgjørelse.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en ekstremt lang natt for Vendee Globe-deltagerne i tet. Charlie Dalin krysset mållinjen samtidig som det norske håndballaget fikk bank av Spania. Da hadde Louis Burton 50 nm igjen, Boris Herrmann 85 nm, og Yannicke Bestaven 137 nm. Det er langt med normal hastighet, men båtene nærmet seg mållinjen i hastighet rundt 20 knop, men ville farten holde?

15 minutter etter at Dalin krysset mållinjen kolliderte Herrmann med et fiskefartøy.

Over tre timer

Yannicke Bestaven krysset mållinjen som tredje båt, kl 03:19:46 UTC. Med en tidsbonus på 10 timer og 15 minutter, så vant franskmannen på korrigert til med tre timer, 19 minutter og 46 sekunder over Dalin.

Louis Burton kom inn som andre båt kl 32:45:12 UTC, og tok bronsen.

KNUST: Overraskende rolig forteller Boris Herrmann hva som skjedde bare en time etter kollisjonen.

Halter mot mål

Boris Herrmann ville med stor sannsynlighet tatt sølvet om han ikke kolliderte med fiskefartøy. Han lå og sov med alt av alarmer på, men bråvåknet av lyden av en kollisjon. Han lå da side om side med fartøyet, med seilet tredd over fiksefartøyets utstyr, men kom løs etter å ha dunket borti, et par ganger. Heldigvis holdt båtens utrigger, som holder masten.

Herrmann fikk brukket baugsprydet og pullpiten. Den ene foilen brakk, seilet revnet, og øvre vant røk. Masten fikk han sikret med et provisorisk vant.

Heldigvis ble ikke kassen til foilen skadet, og båter tar ikke inn vann.

Herrmann har i skrivende stund 22 nm igjen, og seiler i 8 knop. Han vil komme inn som femte båt, bak Thomas Tuyant som var i mål kl 04:42:01 UTC

FØRST: «Apivia» med Charlie Dalin krysset mållinjen først, men fryktet to andre.