LÆR Å SEILE

Comeback for windsurfing

Foiling kan gjøre brettseiling stort igjen og kommer på OL-programmet i 2024. SEILmagasinet har testet billig og dyrt utstyr og gir deg her noen kjøpetips.

Publisert Sist oppdatert

Foiling har gjort brettseiling mer attraktivt. Den drar unge og gamle gubber ut på fjorden igjen. Nå slipper vi å vente på at vinden blir sterk nok. Første gang jeg foilet i Oslofjorden i 2019 var det fire brett utpå. Tre av dem hadde foil. 5–8 meter per sekund, eller 10–16 knops vind, er perfekt, og slik vind er det ofte.

Foiling handler stort sett om å ha det gøy i lett vind, og plutselig blir det mange seildager i løpet av sommeren – også inne i Indre Oslofjord. Det er mulig å bruke et mindre seil, som i teorien skal gjøre seilingen mindre fysisk. Selv føler jeg med litt usikker, nesten en meter over vannet, og jeg liker å huke meg ut av trapesen for å få bedre kontroll. Det gjør det imidlertid tyngre å holde seilet. Med foil blir sporten mindre fysisk, men får mer preg av å være en balansekunst. Alt er lettere, noe som gjør det mulig å fly i mindre vind med et mindre seil.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER