Willing

WILLING: Qvos III
DYP OG TRYGG: Terje Borge fremhever at Willingen har en dyp og trygg cockpit, noe han fikk et perspektiv på under en kulingseilas til Skagen.
ORIGINALT: Innredningen i QVOS er original i oljet teak. Med ventiler i skrogsiden, men ikke i overbygget blir det dunkelt under dekk. Bare i salongen er det køyeplass til fem personer!
TRE AV SAMME SLAG: Flere Willing-eiere hadde møtt frem for å få være med på bildet. En fjerde rakk ikke frem i tide. Bildet viser forskjellen på høy og lav rigg.
SITTEPLASS: Man kan sitte og gjøre jobben i byssa. ? Trygt og godt, mener Terje Borge.
TOALETT: Toalettrommet er båtens stebarn.
BARKEN QVOS: Willingen er oppkalt etter barken QVOS, som var en gammel familiestolthet.
LETT Å HÅNDTERE: ? Ingen sak å manøvrere og håndtere Willingen alene, mener Terje Borge.
RUND I FORMENE: Willing har et fyldig forskip og seilegenskapene er mer tilfredstillende for turseilere enn de er for regattaseilere.

Familievennlig gutteturbåt

Med hele ni køyeplasser og mange enkeltkøyer er Willingen QVOS en ideell gutteturbåt. Men den er også en familievennlig turbåt - i alle fall etter 1970-tallets krav.

Publisert Sist oppdatert

Med havet klukkende rundt hushjørnene er sjø og båtliv noe man får inn med morsmelken i Kragerø. Sammen med respekt for sjøen kan det vel hende at et visst fandenivoldsk, utfordrende mot preger folk her. Hvordan skal man ellers tolke navnet på Terje Borges Willing: QVOS – arvet fra barken som familiens rederi og konfeksjonsfirma fikk bygd i 1873. På latin betyr navnet noe sånt som «Vindens bekjemper», ifølge Terje. Vi seilere snakker jo ellers om at vi spiller på lag med naturen, er venn med vinden, men rederen ville tydeligvis ha et ord med i laget. Og på en måte passer det Willingen, det er noe nesten aggressivt utfordrende over de fartsfylte linjene – med det avsmalnende mørke feltet på overbygget, som kan minne litt om morske sammenknepne øyebryn i tegneserieform.

Rederiet

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER