Willing

Familievennlig gutteturbåt

Med hele ni køyeplasser og mange enkeltkøyer er Willingen QVOS en ideell gutteturbåt. Men den er også en familievennlig turbåt - i alle fall etter 1970-tallets krav.

Publisert Sist oppdatert

Med havet klukkende rundt hushjørnene er sjø og båtliv noe man får inn med morsmelken i Kragerø. Sammen med respekt for sjøen kan det vel hende at et visst fandenivoldsk, utfordrende mot preger folk her. Hvordan skal man ellers tolke navnet på Terje Borges Willing: QVOS – arvet fra barken som familiens rederi og konfeksjonsfirma fikk bygd i 1873. På latin betyr navnet noe sånt som «Vindens bekjemper», ifølge Terje. Vi seilere snakker jo ellers om at vi spiller på lag med naturen, er venn med vinden, men rederen ville tydeligvis ha et ord med i laget. Og på en måte passer det Willingen, det er noe nesten aggressivt utfordrende over de fartsfylte linjene – med det avsmalnende mørke feltet på overbygget, som kan minne litt om morske sammenknepne øyebryn i tegneserieform.

Rederiet

Willing-eiere er tydeligvis stolte av båten sin. Da jeg hadde avtalt å seile med Terje i Kragerø, dukket det opp hele tre Willinger. Det var ingen misforståelse, de ville bare gjerne være med på bildet! Dagen etter kom det enda en, som hadde tatt feil av dagen, fikk jeg høre. Men ingen av eierne har hatt båten så lenge som Terje, som har seilt sin siden den var ny i 1977, to år etter at modellen ble lansert i 1975. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS