Stø kurs mot nye seil

Å velge nye seil er ingen enkel prosess. Teknologier med ulike navn og uoversiktlige egenskaper gjør det komplisert å velge. Her er priser og råd fra seilmakere.

Publisert Sist oppdatert

Gode seil gir økt seilglede og sikkerhet, men når man sitter med en bruktbåt fra 1980-tallet, er det surt å bruke halve verdien av båten på duk. Twostar 36 er en type båt som fortjener gode seil, men båtens verdi gjør det til galskap å lete på seilmakernes øverste hylle. Det er mulig å kjøpe seil uten å ta opp et lån, men det blir enklere om man fordeler seilkjøpet over flere år.

Hva koster et seil?

Før jeg slo til og kjøpte min Twostar 36 for 225 000 kroner i 2009, forsøkte jeg å gjøre et overslag over hva det ville koste å få båten i brukbar stand. Jeg søkte rundt på seilmakernes nettsider uten å bli særlig klokere. Jeg måtte til Sverige for å få den forbrukerinformasjonen jeg søkte etter. Både Albatross og Boding hadde nettsider uten svulstige floskler, men med fakta som jeg ønsket å få rede på. Nettsidene viste at jeg kunne få et storseil og fokk fra ca. kr 50 000, og det kunne jeg leve med.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS