Sweden Yachts 370

Vellykket resept

Fine seilegenskaper og god plass under dekk er styrken til Sweden Yachts 370.

Publisert Sist oppdatert

Ville forventningene bli innfridd? Det var spørsmålet jeg hadde da jeg grep om rattet til den 16 år gamle Sweden Yachts 370-en. Da jeg seilte båten som ny i 1994, syntes jeg at den var lettseilt og bedre disponert enn datidens langturseilere. Men nå skulle den seiles igjen og sammenlignes med en Swan 371.

I 4–5 m/sek stakk båten avsted straks vi skjøtet inn seilene. Den var raskere enn Swan-en, krenget bedagelig og ga behagelig respons i det store, skinnkledte rattet. Peter Norlins hånd om konstruksjonen kunne fortsatt merkes, og den kontakten tilsier at man kan seile båten på ryggmargsfølelsen. Båten var lett å styre. Styrte jeg lavt, økte rortrykket, styrte jeg for høyt «døde den» – og dette er signaler det er lett å styre etter.

I slagene gikk rattet tilbake i normal posisjon. Fart og høyde var ikke like bra som i en moderne 37-foter, men 16-åringen hadde en bedre gange i sjøen. Med fare for å høres gammeldags ut, våger jeg å mene at Sweden Yachts 370 er en ekte havseiler; en båt til å seile over hav med. Solid, tung, trygg, trivelig og tydelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS