Test fra arkivet: Dufour 34

Drømmebåt til hele familien

Fremragende seilegenskaper og god stabilitet gjør den nye Dufour 34 til en trygg og spennende turbåt med et aldri så lite kappseilingspotensiale. Det er også en rommelig og familievennlig båt.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet og Seilas har tester helt tilbake til 70-tallet. Fra tid til annen plukker vi frem tester av gode båter, aktuelle på bruktbåtmarkedet.

Dufour 34 er den minste båten i Dufour-verftets nye generasjon av stilrene og hurtige tur- og havseilere, og den kom på markedet i 2003. Det er en ambisiøs og IMS-inspirert generasjon som allerede har begeistret mange seilere. Designmessig kjennetegnes den nye Dufour-generasjonen med sin rette og skarpe IMS-stevn og meget elegante linjeforløp i skrog, dekk og overbygg.

Den nye designen sprang oss for øynene da vi gikk om bord, men en kikk under dekk fortalte at Dufour 34 også er en ekte turbåt med en rommelig og ganske tradisjonell innredning. Under seil overrasket båten positivt, og vi nesten jublet og lekte oss frem til å berøre båtens fulle potensiale. Fart er sjelden det avgjørende kriteriet for valg av turbåt, men for erfarne seilere er båtens fart og trimbarhet utvilsomt et insitament for økt seilglede. Når en familiebåt som Dufour 34 samtidig er stabil og lekende lett å håndtere, finner jeg det faktisk berettiget å kalle Dufour 34 en drømmebåt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS