Solgt på dagen

Bruktmarketet er varmt, og er prisen lav nok selges båten kjapt. Det fikk Petter Antonsen erfare i helgen.

Publisert

Petter Antonsen lever egentlig av å selge Dufour og Delphia, men tok en First 40,7 i innbytte for en kunde som hadde kjøpt Dufour 45.

40 foter under 800 000

First 40,7 er en meget populær båt i Norge, og båttypen satte ny standard innen performance cruiser når den kom på markedet. Prisen på disse båtene brukt har ligger på ca 1,2 million. De fleste båtene som har vært til salgs har vært godt utstyrt, og en tilsvarende båt ny ville koste opp mot 2 millioner kroner.

Noen mangler

– Båten har utette røstjern og fått noen kosmetiske vannskader og trenger noen timer med lakk og pensel for å bli bra forteller selgeren til Seilas. Men den største mangelen er at båten har standard kjøl og rigg i motsetning til de aller fleste First 40,7 i Norge som er racing utstyrt. Med standard rigg vil ikke båten kunne seile scratch mot resten av First 40,7 flåten, men båten har selvfølgelig et lavere LYS-tall og kan hevde seg bra under regatta likevel.

Heldig kjøper

Petter Antonsen har blitt nedringt av telefoner i helgen, og ser at prisen kunne vært høyere. – Eieren ønsket ikke å bli sittende med to båter, og vi ønsket å få solgt båten raskt. Det klarte vi, forteller Antonsen til Seilas.

Fart i markedet

Petter Antonsen forteller at markedet for seilbåter er i ferd med å ta av igjen. Siden starten av august har Blue Peter solgt to båter i uka i snitt. Sist uke gikk to Dufour 34. Det går mest Dufour men de har også solgt en Delphia 29.

Det ligger nå tre First 40,7 på Finn.no. Prisen ligger fra en million til 1,2 millioner. Årsmodell fra 1998 til 2004.

Du kan selge båten din gratis på www.seilas.no.