BRUKT: Gran Seil ønsker brukbare seil med verdi, ikke søppel.
BRUKT: Gran Seil ønsker brukbare seil med verdi, ikke søppel.

– Vil gi gamle seil nytt liv

Gran Seil har latt seg inspirere av skimiljøet hvor brukbart utstyr får nye eiere som ikke setter like høye krav.

Publisert Sist oppdatert
BRUKT: Seil som er ferdig på regattabanen kan ha et langt liv som turseil.
BRUKT: Seil som er ferdig på regattabanen kan ha et langt liv som turseil.

Black-friday blir oppfattet som nok et påfunn fra handelsstanden for å øke omsetningen, og dytte på oss flere materielle goder og høyere forbruk.

Gran Seil på Oksenøya i Bærum kopierer tiltaket sitt fra i fjor, og bruker Black-friday til et bruktmarked på seilloftet. Inspirasjonen har de fått fra skimiljøet hvor brukbart skiutstyr bytter eiere under markedsdager.

– Tanken vår er at det kan være godt for seilerne å få solgt unna brukte og ubrukte seil ut i et marked. Ved bruk av oss som et mellomledd vil vi også ta alle mål og faktisk opplyse over hva de har. Deretter vil vi sette en markedspris og markedsføre det. Dette for å skape en trygghet mellom kjøper og selger, sier Richard Karlsen hos Gran Seil.

Innsamling

Gran Seil har alt gode brukte seil til alt fra regattabåter til turseilere, men ønsker å få inn mer. De arrangerer derfor innleveringsdager. Første runde var helgen som var, men loftet holder også åpent helgen 10. og 11. november for å ta i mot brukte seil. Disse seilene blir målt, fotografert og vurdert. De vil få en verdikarakter avhenging holdbarhet, prestasjon, utsende, kvalitet og materiale fra 1-5 hvor 5 er best og 1 er dårligst. Gran Seil baserer prisene på markedspris for tilsvarende nytt seil, minus år, slitasje og bruk.