Southerly 32

PRØVESEILASEN: Den nye Southerly 32 fotografert under Seilas’ prøvetur utenfor Cowes i sommer.

Engelsk suksess

Den nye 32-foteren fra Southerly er blitt en stor suksess allerede første år. Nå skal den også erobre det norske markedet og kommer til Båter i sjøen. Seilas har prøveseilt nyheten i Cowes.2 sider i Seilas 7-08

Publisert Sist oppdatert

Southerly har konsekvent i 30 år bygget båter med dekksalong og kjøl som kan trekkes opp. I sommer fikk jeg sjansen til å prøveseile den nyeste i den lange serien av Southerly båter, en riktig lekker 32-foter i moderne design fra Stephen Jones. Den har masse plass under dekk, høy og effektiv rigg og er en båt full av smarte ideer. Southerly 32 ble premierevist på båtmessen i London i januar. Etter det er 35 båter solgt, noe som alene utgjør halve årsproduksjonen ved Northshore Yachtsverftet i Itchenor.

Dette med en kjøl som enkelt og raskt kan sveives/svinges opp slik at dypgående reduseres fra 2,12 m til 70 cm er slett ikke bare noe for seilere som vil inn på grunt vann. Du får en båt som er stiv og bærer mye duk på bidevind med den dype kjølen og en båt som seiler fra det meste på lens med kjølen oppe. Og selvsagt er det også i våre farvann spennende med en båt som kan ta seg inn i havner du ellers ikke har adgang til med en seilbåt. Endelig tåler denne kjølen en grunnstøting eller to uten at det er fare for skader på skrog eller innredning. Med to ror akter og kjølen svingt opp, står båten også støtt på fast grunn. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER