–Ville slutte å seile

Så ille var det enkelte ganger for navigatøren Aksel Magdahl på det 6500 nm lange strekket fra Alicante til Cape Town under Volvo Ocean Race. Men i mål var han fornøyd.2 sider i Seilas 9-08

Publisert Sist oppdatert

Seilas snakket med de to norske seilerne Aksel Magdahl og Eivind Melleby rett etter at Ericsson 3 hadde klappet til kai i Cape Town.

Aksel: – Det var en etappe med mange opp- og nedturer, og flere ganger hadde jeg mest lyst til å slutte og seile. Både ved Gibraltar og før vi kom til Doldrums lå vi helt i teten, og da var det bittert å bli tatt igjen av båter som hadde ligget langt bak. Ved Gibraltar var det ikke mye vi kunne ha gjort annerledes, men ved Doldrums ser jeg i ettertid at vi hadde tjent på å ligge lenger mot vest. Du kan si det var urutinert av meg, ikke å ville ta tapet ved å følge E3 og «Puma» som lå bak oss, mot vest. Det er klart at 20-30 nm som vi kanskje hadde tapt på det, var for intet å regne mot det vi tapte på å komme feil inn i Doldrums. Etter passeringen av stillebeltet var stemningen i laget laber, men vi fightet oss likevel oppover i feltet igjen etter noen heldige valg langs kysten av Brasil. Og da vi begynte svingen østover mot Cape Town lå vi riktig plassert til å hente opp mer. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER