FOLKEFEST: KNS ønsker å gjenskape Færder'n til en folkefest og sette fokus på selve turopplevelsen.
Oslofjorden
SEILING I STORM: John Neal og Amanda Swan Neal vil fortelle og demonstrere hvordan stormer skal takles om bord.

Nyheter

Publisert Sist oppdatert

En helt ny klasse i Færder’n

«TurGLEDE» er navnet på en ny klasse i Færder’n som byr på nye konkurranse-utfordringer og opplevelser.

Færderseilasen skal være en folkefest. Det skal være seilernes 17. mai.

Det er visjonen til KNS, som arrangerer Norges største regatta. De har imidlertid erfart at folkefesten har skrumpet inn i de senere årene, og foreningen har brukt mye energi på å finne ut hvorfor og hva de kan gjøre for å øke deltagelsen igjen. Årsakene er imidlertid sammensatt, men et gjennomgangstema er at nettopp seilerne som gjør regattaen til en massemønstring, er blitt redusert.

Dette har resultert i en helt ny klasse i årets Færderseilas – for ikke å si en helt ny måte å konkurrere på. «Færderseilasen TurGLEDE» heter den nye klassen, og deltar du i den, kan du selv velge starttidspunkt.

– Du kan velge om du vil starte mellom kl 06:00 og 11:00 fredag morgen (10. juni) eller om kvelden mellom kl 17:00 og 21:00. Alle deltagerne vil få tildelt en tracker som vil registrere når båten starter og går i mål, forteller Anders Kristensen i KNS.

I denne klassen slipper deltagerne den for mange skremmende starten med mange båter på linjen – eller man kan unngå den største tettheten av båter i Drøbaksundet. Starter man tidlig kan man også unngå nattseilas. Men den nye klassen åpner også for nye taktiske disposisjoner: Når sier værmeldingen at det lønner seg å starte for å komme først i mål? Uansett når starttidspunktet er, konkurrerer deltagerne i TurGLEDE mot hverandre.

Påmeldingen til Færderseilasen åpner 1. mars.

Oslofjordens historie

FOLKEFEST: KNS ønsker å gjenskape Færder\'n til en folkefest og sette fokus på selve turopplevelsen.
Oslofjorden
SEILING I STORM: John Neal og Amanda Swan Neal vil fortelle og demonstrere hvordan stormer skal takles om bord.