Even Larsen stiller ut en ny generasjon Oceanis-modeller
May Len Stensaker og Bavaria holder farten
Ny 44-foter fra Janneau til to millioner

Seilbåter i medvind

Seilbåtene er vinnerne i dagens båtmarked, og aldri har Jeanneau stilt ut flere båter enn i år på «Båter i sjøen».

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Kristin Heitmann ønsker velkommen om bord i DS 44

Importen av av båter til Norge i første halvår beløp seg til 1076 millioner kroner, og det er på samme nivå som i første halvår i fjor.

Men selv om totalimporten er stabil, så har det skjedd en markant økning for seilbåter, viser ferske importtall som Norboat har hentet inn fra SSB. Importen av seilbåter båter økte med 16,4 prosent i verdi fra 196 millioner kroner i første halvår i fjor til 228 millioner i år.

Årets importør

De store europeiske produsentene Bavaria, Beneteau og Jeanneau leder an i denne positive utviklingen for seilbåter på det norske markedet.  På «Båter i sjøen» møter Seilas en gledesstrålende Kristin Heitmann, som kan fortelle at Heitmann Marin nylig ble kåret til årets Jeanneau importør på forhandlermøte i Nantes i Frankrike.

Hun viser stolt frem årets utstilling av Jeanneau-båter, som omfatter en rekke nyhteter både når det gjelder seilbåter og motorbåter. Seilas fikk en omvisning i den nye Jeanneau DS 44, som er en elegant og romslig turseiler til kun to millioner kroner for ferdig utrustet båt.

Les også: Designbombe til «Båter i sjøen»

– Vi står på Båter i sjøen med nesten bare nye modeller i år, og har aldri før hatt en så fin utstilling, sier hun.

– Vi er 25 prosent opp fra i fjor og ligger litt over budsjettet vårt for 2011 som er på 100 millioner fordelt på ca 70 båter, sier Peter M. Heitmann i Heitmann Marin.  En av grunnene til at vi har det bra er fordi Jeanneau har en proaktiv leverandør som har brukt tiden godt til å utvikle nye konsepter. 

 

32-foter

– Vi ligger litt foran i fjoråret, ca fire millioner kroner, men markedet er vanskelig og vi er litt bak budsjettet.  Markedet er vanskelig og med det som bakteppe er vi rimelig fornøyd, sier May Len Stensaker, hovedaksjonær i Lunde Båt. Særlig er det 32 og 36 fotern som selger godt hos oss.  Vi gleder oss ellers til neste sesong, da har Bavaria verftet lovet oss spennende nyheter, forteller hun.

Les også: Førpremiere på ny Oceanis-serie

Båter i sjøen:

Båter i sjøen, Nord-Europas største flytende båtmesse, åpner 1. september på Kadettangen i Sandvika. Dette er Nord-Europas største flytende båtmesse.  I år med ca 450 båter på sjøen og ca 60 stands på land.  En rekke premievisninger og mange spennende aktiviteter gjør dette til en komplett messe.