Moderne preg på overbygget. Teakdekk er ikke standard.
Luke til å oppbevare tau bak visjen
Akterspeil - som konverteres hydraulisk til badeplatform - 3
Akterspeil - som konverteres hydraulisk til badeplatform - 2
Akterspeil - som konverteres hydraulisk til badeplatform - 1
Cockpitbord oppslått
Cockpitbord nedslått
Nedgangen fra cockpit
Båten under rigging i Son. Uten mast og Targabøyle
Båten under rigging i Son. Uten mast og Targabøyle
Fremre bad
To akterlugarer
L-pantry på babord side
Speil er praktisk, øker følelsen av rom
Lyst førsteinntrykk i salongen
Sitteplasser og bord som kan skyves. Her er bordet i midten
Sitteplasser og bord som kan skyves. Her er bordet lengst akter
Styrbord akterlugar
Styrbord akterlugar
Bakre toalett
Teknisk panel
Babord akterlugar
Leselys i fin utførelse
«Owners Cabin»
Oceanis 45 klar til å rigges i Son
Ole Børild Steene og Ørjan Olsen fra Normar viser nye Oceanis 45

Førpremiære på den nye Oceanis-serien

Seilas har vært ombord i den nye Beneteau Oceanis 45. Denne er den første av en ny Oceanis-serie som i første omgang vil utvides med en ny 41 og 48 foter. Båten stilles ut på Båter i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Oceanis 45 er den første i den nye serien Oceanis fra Benneteau. Hvis man kjenner Oceanis fra før vil man fortsat kjenne seg igjen, men det er en markert modernisering av utseendet. Seilegenskapene er vi ikke kunnet vurdere enda. Utvendige linjer har fått markert knekkspant som strekker seg nesten helt frem i baugen. Overbygget har blitt lavere, og har fått et lite vindu mot cockpit som en paralell til den nye Sense-serien. Båten får targabøyle med storseilhaling oppå, men denne var ikke montert da Seilas tok disse bildene i Son i forkant av lanseringen på Båter i sjøen.

Hvitt hovedskott

Under dekk er det først og fremst hovedskottet kledd med hvit vinyl som påvirker helhetsinntrykket. Ellers er trappen ned fra cockpit slakere enn vi er vant til. Innredningen er tradisjonell, med to doble akterlugarer og en «Owners Cabin» forut. – Det er særlig denne som vil skille båten fra Oceanis 41 som kommer 20 september, forteller Ole Børild Stene og Ørjan Olsen i Normar. – De to båtene vil koste henholdsvis 1.725.000 og 1.379.000 kroner, og særlig 41-foteren forventer vi oss mye av. 45 foteren vi ser på er en versjon med 2 toaletter, og 2 akterlugarer. Det går an å velge versjoner med ett toalett og/eller én akturlugar.

Gamle Oceanis 40 og 43 hadde langsgående bysse langs hele babord side. I den nye Oceanis 45 er det L-bysse. Foran denne er det en spennede løsning med sittegruppe som kan konverteres til kartbord. Her kan man velge om man vil sitte forover eller bakover. Bordet og benkene sklir uavhengige av hverandre på skinner som virker overbevisende i utførelsen. Båten er hele 4,5 meter bred, og det kommer til sin rett i salongen. Salongbordet er i ett stykke i motsetning til tidligere modeller, og det god plass til 6 voksne rundt.

Hydraulisk badeplatform

I cockpit er det særlig nedgangen, og de to vinduene på hver side som gir båten et nytt utseende. Cockpiten er bred, og med et stort salongbord i mørk glassfiberfundament og teak bordplate. Det er doble ratt, og god oversikt fremover. Linjene og sikten fremover vil naturlig nok endre seg når targabøylen er montert. – På hekken har vi en spennende løsning sier Ole Børild, og finner frem til en bryter ved babord ratt. Hele akterspeilet senkes og løftes hydraulisk ved å holde knappen inne! Woalla! Så er det bare å finne frem badetøyet. De tidligere modellene: Oceanis 40, 43 og 46 går nå ut, og i tillegg til de to nevnte 41 og 45, kommer også en ny 48 foter basert på de samme nyheten i løpet av høsten.