Tror Najad blir reddet

Magnus Ridderstad håper på at nye eiere er på plass innen kort tid. På Uppna Varv holder verftet full fart.

Publisert Sist oppdatert

Henån, Orust

På uppna Varv har Najad utstilt fire nye båter og en rekke bruktbåter. På brygga møter vi en optimistisk salgssjef.

– ¬Vi holder produksjonen i gang, men vi tar ikke i mot nye bestillinger. Vi har heller ingen mulighet til å kjøpe inn råvarer i den situasjonen vi er i nå, men produserer det vi kan ut fra det varelageret vi sitter på, forklarer Magnus Ridderstad. Han forteller om at verftet har mange bestillinger, og at interessen for å overta verftet er stor.

– Det er få kreditorer som har tapt penger på oss, og heller ingen kunder. Vi har vært klar over den svake økonomien, og har drevet forsiktig, forklarer salgssjefen.

Effektiv drift

Etter at Mikael Gustavsson tok over sjefsstolen for ett år siden har verftet utviklet en mer effektiv produksjon. Ledelsen har også jobbet med ny foretningsplan som Ridderström har stor tro på.

– Med nye eiere kan vi få en bemanning skreddersydd til etterspørselen. Det kan gi oss fordeler i forhold til andre verft. I tillegg til nybåt produksjon har vi også en lønnsom etterservice på eldre båter.

Ny strategi

Hvordan foretningsmodellen vil bli fremover vil bli opp til den nye eieren. Prosjekteringen av Maxi 11 er ferdig, men om dette prosjektet vil bli en del av Najads fremtid er det for tidlig å si noe om, forteller Magnus Ridderstad til Seilas.