Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

U21 VM i Portugal 2022.
U21 VM i Portugal 2022.

Min satsning i ILCA klassen

Mitt navn er Jens Kaastad Ørjavik og jeg er 17 år gammel. Denne vinteren tok jeg ordentlig steget inn i ILCA 7-klassen (herrer senior/U21).

Jens Kaastad Ørjavik • I fjor hadde jeg hovedfokus på ILCA 6, som er ungdomsklassen i Laser, men byttet litt fram og tilbake. Fjorårets sesong ble derfor ganske hektisk med mange internasjonale mesterskap. Mesterskapene i fjor var følgende: U21 EM i Frankrike, U19 EM i Hellas, ISAF Youth Worlds i Nederland, U19 VM i Texas og til slutt U21 VM i Portugal. Totalt hadde jeg fem dager hjemme i fjor sommer. Mest fornøyd var jeg med junior VM i Texas, der jeg ble nummer 20.

I vinter har jeg totalt vært seks uker på Lanzarote og trent. I det jeg skriver dette er jeg midt i den siste samlingen for vinteren. Her nede blåser det nesten hver dag og vi har intense treninger. Treneren som fulgte meg i mye av 2022-sesongen, Pim Stumpel, trener meg også på Lanzarote. Her får jeg coaching på høyeste nivå, noe som er helt nødvendig. Sammen har jeg og min kompanjong Sverre Holt (KNS) lagt inn mange timer med trening hvor vi pusher hverandre til å bli bedre.

Tre dager etter vi kommer hjem fra Lanzarote reiser jeg og Holt til senior-EM i Andora, noe som blir et spennende mesterskap for å se hvor vi ligger. For oss begge blir dette vårt første seniormesterskap, så det blir spennende. Nesten rett etter EM reiser vi til World Cup i Palma.

Veldig mye av treningen og mesterskapene ligger midt i skoletiden, noe som gjør det vanskelig å henge med. Derfor er det fint at jeg går på Wang Toppidrett Oslo, som tilrettelegger skole og oppfølging slik at jeg kan holde på med denne satsningen. På Wang er de utrolig fleksible og tilpasser prøver og innleveringer. Videre til sommeren har jeg U21 VM i Marokko og U21 EM i Stavanger. EM i Norge er noe jeg helt klart ser fram til, og dette blir nok et høydepunkt i sesongen.

Per dags dato er jeg ikke ivaretatt av noe norsk landslag, noe som gjør satsningen økonomisk vanskelig for familien. Med hjelp fra Bundefjorden seilforening, familie og støtteapparat blir satsningen likevel mulig, og det setter jeg utrolig pris på. Målet for sesongen er selvfølgelig å seile meg inn på seniorlandslaget, noe som ville hjulpet meg veldig. Drømmen jeg har hatt siden jeg var liten gutt har vært å en dag kunne seile OL for Norge, og det er det jeg jobber for.

Hele karrieren min begynte i Bundefjorden seilforening og jeg er utrolig stolt over å seile for BSF.

VM i Portugal 2022
VM i Portugal 2022

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.