Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

Skagen Race 2023: «Argo 8»

Skagen Race 2023 så lenge ut til å by fantastiske forhold for Sun Fast 3300 «Argo 8», med eier og skipper Frode Tobiasson, deler av Team Salacia og Team Brunhildur.

Marius Bakke • Værmeldingen endret seg drastisk flere ganger før starten og endte med en god kryss ned svenskekysten før feltet ble møtt av en lang vindstille over Skagerrak.

Dette er ikke drømmeforhold for en sløre/lense båt, men «Argo 8» sklei pent gjennom vannet og hadde god fart ned svenskekysten. Taktikken satt, og båtfarten var til tider veldig god. Det er alltid gøy å matche 40 fotere på fart!

Det ble mange diskusjoner på vær, vind, strøm og fart før «Argo 8» krysset ut mot Skagen. Det er alltid vanskelig å vite hva som lønner seg, og når man vet vinden skal forsvinne gjelder det å posisjonere seg riktig. Feltet splittet seg fort og når dekningen forsvant var det vanskelig å følge konkurrentene. Hadde vi tatt riktig valg?

Vindstille 1 kom, og sammen med den økte frustrasjonen ombord. Flere seilbytter ble gjennomført i håp om å ikke drive tilbake til Sverige. Vinden kom tilbake og vi nærmet oss Skagen igjen - bare 10 NM unna! Vindstille 2 kom og flere brøt. Diskusjonene gikk ombord om hvor lenge vi skulle drive rundt, men vi hadde mat - drikke og fint vær, så vi fant ut at vi fortsatte. Det var smart, for vinden kom tilbake og vi sklei mot mål med Code 0, et seil vi ble veldig glade i underveis.

Etter å ha drevet gjennom flere strømbelter, vindstiller og varierende forhold var det fantastisk å endelig se østmerket, og vite at nå var det snart målgang. Farten var god og vi kom i mål med et resultat vi kan være fornøyde med. Det viste seg at flesteparten i feltet hadde brutt, så målgang er da lltid positivt.

Takk til Frode som ville ha med seg en gjeng halvgale folk!.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.