Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

SHORTHANDED: Sindre Bakke er aktiv i shorthandedmiljøet med sin X-79, og seilte Hollenderseilasen alene.

Modifiserer båten med tyngre kjøl

Sindre Bakke måtte øke måletallet for å kunne seile shorthanded VM, og la på mer bly på kjølen. 

Sindre Bakke • Sent i fjor høst kastet jeg og fatter‘n oss ut i prosjektet om å få støpt en blydel til kjølen på min X-79. Planen var å få det til uten store kostnader. Vi startet med å lage en form av sand og linolje, og lille julaften satt vi i gang med å smelte blyet. 

Etter noen timer var formen fylt opp av bly og neste steg var å få festet blyklumpen til kjølen. Med gjennomgående skruer i blyet festet til gjenger i kjølen fikk vi etter en del jobb festet delen. 

Nå gjenstår bare en del pussing og sparkling for at formen skal bli perfekt. Den endte til slutt på 75 kilo, og totalkostnaden ble under 5000 kroner. Så vi var veldig fornøyd med resultatet.

Målet med prosjektet var å få bedre stabilitet og høyere rating for å kunne delta på shorthanded VM i 2024. Vi har senere funnet ut at VM dessverre blir for kostbart for regattabudsjettet vårt, men håper vi får uttelling i de andre shorthanded-regattaene i 2024.

STØP: Sindre Bakke smelter bly for å helle i formen.
MONTERING: 75 kilo med bly er montert under kjølen.

.

Ny hovedtrener for Optimist

Sindre Bakke • Hei, mitt navn er Sindre, jeg er en 17 år gammel seiler fra Bundefjorden Seilforening. Tidligere har jeg seilt Optimist og Ilca. Nå seiler jeg på Team Hotshot her i Bundefjorden. I tillegg seiler jeg ungdomsligaen i J70. 

De siste årene har jeg vært trener for ulike optimistgrupper, og seilt mindre jolle selv. Jeg trives svært godt med trenerjobben, og denne sesongen har jeg vært så heldig og få lov til å være hovedtrener i seilforeningen. Mitt hovedmål er å klare å beholde flest mulige seilere gjennom sesongen, og også sørge for at de blir med videre neste år. Dette har jeg tenkt til å få til ved å skape et godt samhold og sosialt miljø blant seilerne. Dette gleder jeg veldig til, og jeg ser frem til en fantastisk sesong! 

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.