Informasjon fra Bundefjorden Seilforening: 

UNGDOMS-EM: Gwenaelle Witsø Brod deltok i april i Youth European Championship ILCA 4. Les hennes rapport lenger ned.
UNGDOMS-EM: Gwenaelle Witsø Brod deltok i april i Youth European Championship ILCA 4. Les hennes rapport lenger ned.

Bundefjorden tilbake i seilsportligaen

Ivrige små og store seilere i Bundefjorden er nå godt i gang med sesongen. To nye styremedlemmer er også valgt. 

Tekst: Arne Isaksen

Ivrige små og store seilere i Bundefjorden er nå godt i gang med sesongen. Glade og spente nybegynnere i Optimist, samt de litt mer erfarne, er ute og trener. Noen har allerede også deltatt i de første regattaene. Onsdagsseilasene er godt i gang, som vanlig med god oppslutning og med mange dyktige seilere som kniver om topp resultater.

Bundefjorden Seilforening er etter noen års fravær igjen med i Seilsportligaen. Dette til stor glede for mange, og med en ivrig gjeng satser vi på gode resultater i hard konkurranse med andre foreninger. Ungdommene våre er med i ungdomsligaen, og når dette leses har de deltatt i en internasjonal regatta i Portugal. De ble tatt ut på bakgrunn av en sterk tredjeplass i ligaen i fjor. 

Ilca-seilingen i år står midt i et generasjonsskifte der de fleste av de litt eldre har gått over i andre båter. Men vi har fått en god overgang fra flere av Optimist-seilerne. Det er flott at vi greier å beholde ungdommen i foreningen.

Fortsatt god seilsesong til alle!

Youth European Championship

Tekst: Gwenaelle Witsø Brod 

Jeg heter Gwenaelle Witsø Brod og jeg er 16 år gammel. Jeg har seilt ILCA 4 (4.7) siden i fjor høst, etter å ha byttet fra å seile Optimist siden jeg var ni år. Denne nye båttypen gir meg virkelig fart og spenning på vannet og jeg er så glad for å ha tatt steget videre.

I april deltok jeg i Youth European Championship i Izola, Slovenia. Det var en stor ære å representere Norge sammen med to andre seilere, Ulrik og Mila. Konkurransen var tøff, med 165 jenter og 246 gutter i ringen. Men jeg hadde to fantastiske støtte­spillere ved min side: Trener Bård Birkeland, som også er Millas far, og min egen far, som alltid har støttet meg og gitt meg gode råd når jeg har trengt det som mest. Selv om vi hadde gode seilforhold for det meste av konkurransen ble regattaen delvis forsinket av uventede forhold. Dette betydde dessverre at vi mistet to av de planlagte seks dagene med seiling. Men jeg lot ikke dette ødelegge. Mens jeg ventet på å komme ut på vannet brukte jeg tiden til å finpusse teknikk, som å øve på rulleslag, jibber og fart. Hver dag på vannet var en mulighet til å lære og vokse som seiler.

Resultatene i konkurransen var en blanding av oppturer og nedturer. Mens jeg kanskje ikke oppnådde de plasseringene jeg håpet på i begynnelsen, var jeg stolt av innsatsen min og fremgangene jeg gjorde. Å ta 4., 10., og 14. plass viste meg at hardt arbeid virkelig lønner seg, selv om det også var utfordringer underveis, som å bli diskvalifisert på grunn av to black flag. Men jeg tok det som en lærerik erfaring og en mulighet til å bli enda bedre.

Den siste dagen av regattaen ble virkelig en opptur for meg. Og den positive energien fortsatte da jeg senere deltok i en regatta i Sverige, hvor jeg oppnådde en 5. plass. Med gode plasseringer i flere av racene, følte jeg virkelig at all treningen hadde lønnet seg. Men det var ikke bare seilingen som gjorde opplevelsen uforglemmelig. Det sosiale aspektet var også utrolig viktig og givende. Det var en opplevelse jeg vil ta med meg og huske for alltid. 

Tradisjonen tro!

Bundefjorden rundt

22. juni går Bundefjorden vårcup tilbake til den tradisjonelle Bundefjorden rundt! Det blir en-dags langbane rundt øyene og for faste merker syd for Operaen og ned mot Ingierstrand. Det er lagt opp til at alle, uansett alder og erfaring, skal kunne delta. Vi håper å se dere på startlinjen og på grillingen etterpå! Påmelding: Manage2Sail.com

Terminliste kjølbåt

Bundefjorden rundt: • 22. juni

Vårserien, 10 regattaer: • 1., 8., 15., 22., 29. mai • 5., 12., 19., 26. juni

Høstserien, 10 regattaer: • 7., 14., 21., 28. august • 4., 11., 18., 25. september • 2., 9. oktober

Opplagsregattaen: • 12. oktober

To nye styremedlemmer i Bundefjorden

Tekst: styret

Ragna Oline N. Lindhagen og Aron Heimonen er årets nye styremedlemmer i Bundefjorden Seilforening, valgt inn 20. mars. Dette innslaget gir noen yngre stemmer i foreningen, da de er de eneste under 30 år. 

NYE: Ragna Oline N. Lindhagen og Aron Heimonen er valgt inn som nye styremedlemmer i Bundefjorden Seilforening.

Ragna Oline har tatt over arbeidet rundt kommunikasjon. Hennes første opplevelse på en seilbåt var i 2014, da Marius Bakke tok henne med på Bundefjordens ungdoms-eXpress, «Siela». I dag er hun en aktiv shorthandedseiler på kjølbåt, og har seilt i flere år som mannskap på X-79 «Brunhildur» med Sindre Bakke. Sammen har de gode resultater på flere større regattaer, og som resultat er Ragna Oline på 3. plass i shorthanded-rankingen for 2023 blant damer. 

– Det er vanskelig å ikke bli skikkelig engasjert i seiling når man er omringet av Bakke-familien, som alle er seilere. Engasjementet deres er ekstremt smittende. Når det ikke er sesong seiler jeg så mye som mulig med min samboer Marius Bakke på hans eXpress «Salacia». 

Hun håper nå på å bidra positivt til kommunikasjonen hos seilforeningen, samt å bruke sine egenskaper til å bidra til generelle forbedringer og prosjekter.

NYE: Ragna Oline N. Lindhagen og Aron Heimonen er valgt inn som nye styremedlemmer i Bundefjorden Seilforening.
NYE: Ragna Oline N. Lindhagen og Aron Heimonen er valgt inn som nye styremedlemmer i Bundefjorden Seilforening.

Aron har tatt over etter sin far, Mikael Heimonen, som anleggs- og materialansvarlig i foreningen. Han har seilt i Bundefjorden lenge, da han startet som barn med Optimist. I 2012 gikk han over til Laser/ILCA, og har oppnådd å være i Norges-toppen i mange år. Utover dette har han vært trener for Optimistene, samt trener for Laser/ILCA i Bundefjorden i mange år. 

Engasjementet hans blant de unge har ført til at mange har fortsatt videre i klubben på kjølbåt etter sin jolletid. Nå seiler han kjølbåt med Team Hotshot på sin Melges 32, med erfaring fra både eXpress og J-70 tidligere. 

Nå ønsker han å fortsette sitt store klubbengasjement i styret, med fokus på utstyr og anlegg. I tillegg er vi så heldige at han tar med sin erfaring innen forsikring, samt engasjement for satsing som kan føre klubben videre.