Utfordrer VC 17

Utfordrer VC 17

Fransk bunnstoff har funnet veien til Norge. Det inneholder Teflon, slik aom VC17. I sommer skal bunnstoffet testes.

Publisert Sist oppdatert

AF2 er utviklet i Frankrike og skal i følge importøren Sola-Shipping holde en høy kvalitet. Sola Shipping fører også bunnstoffet Seajet. Det unike med AF2 er at det er et selvpolerende bunnstoff som inneholder PTFE, eller Teflon. PTFE skal gi en glattere overflate, noe som skal gi økt fart. Denne funksjonen har noen effekt vil testen ikke gi noen svar på. AF2 er egentlig en utfordrer til VC17 som også inneholder PTFE, men AF2 er enklere i bruk. Jeg tør også å påstå at den er mer effektiv mot groe, forteller Arne H. Kinn i Sola Shipping.

 

TESTES I SOMMER

AF2 er nå påsmurt en TwoStar 36. Å teste friksjonen gjennom vannet er ikke lett, men for å sjekke hvor godt det er mot groe er den ene siden av båten malt med Jotun Non-Stop, mens den andre siden er malt med det nye bunnstoffet.

 

LETT Å BRUKE

Tidligere har Non Stop fra Jotun vært tung å blande ut. Alle virkestoffene har ligget i bunn av boksen, menn det har vært en suppe på toppen. I år var boksen bedre bladet fra fabrikk. AF2 trengte heller ikke mye omrøring. Konsistensen på bunnstoffet var ganske lik. Det var også dekkevnen. Jeg brukte litt under en boks per skrogside (ca 0,65 liter)

Jeg liker å bruke en skumrulle til bunnstoff. Da får jeg et jevnt og tynt lag. Skumrullen holder også på bunnstoffet, slik at jeg ikke trenger å dyppe så ofte. Det gjør at jobben går raskt unna. Problemet med skumruller er at bunnstoffet oppløser skummet. Det gjør at jeg tidligere måtte bruke 2-3 ruller på båten. AF2 virker som ikke å inneholde like sterke stoffer som Jotun Non Stop, og rullen gikk ikke i oppløsning med det franske bunnstoffet.

AF2 har en blå-svart farge som var ganske kul. En farge som passet båten bra.

 

DYRERE UTFORDRER

 Jotun Non Stop kjøpte jeg på Maritim til nedsatt pris, rett under 200 kroner for en boks. AF2 er dyrere. Den koster 330 kroner per boks. Bunnstoffet er i salg i noen utvalgte butikker i Oslo, Bergen og Ålesund.

 

AF2 er et selvpolerende bunnstoff med teflon.