GEDIGEN: Lagoon seventy 7 seter en ny standard.

Katamaran med pris fra 27 millioner kroner

Lagoon har tatt et stort steg opp i en ny verden med 77-foter. Vi så katamaranen i Cannes.

Publisert Sist oppdatert

Du får mye båt når arealet på vannet er på 256 kvadratmeter. Lagoon Seventy 7 er 23,3 meter lang og helle 11 meter bred. Katamaranen har en overbygget flybrigde som gir bruksareal i flere etasjer. Her er det ikke snakk om en flytende hytte, men en flytende villa. Yachten veier 57 tonn, så det blir nok en utfordring å få den på land for en lag bunnstoff.

Sammenlignet med en-skrogsbåter må man godt over 130 fot for å få tilsvarende volum. Om du sammenligner prisene på båter i denne størrelsen, så er Lagoon billig.

Egen strand

Lagoon er ikke bare stor i bredden. Den er enorm i høyden også. Bommen er festet i masten i salingshornhøyde med vanlige seilbåter.

I skroget ved eierlugaren er det en stor nedfellbar del. Det gir en stor åpning ut mot sjøen, og skrogdelen danner en privat brygge. Produsenten kaller det «Private beach».

Mellom skrogene akter er det også en hevbar brygge. Når måten ligger stille kan denne delen senkes ned mot vannet, og danne en stor brygge mot sjøen. Under seil, heves delen, og blir en balkong som forlengelse av cockpitens aktre del.

Mye plass

Båten kan leveres med en rekke ulike innredningsalternativer. Med tre, fire eller fem lugarer. Båten har også egen del for mannskapet. Denne delen er på 25 kvadratmeter.

SEIL: Lagoon Seventy 7 har en rigg som fra en IMOCA 60. Masten er flyttet langt bak. Ulike forseil er på rull, og kan velges ut fra vindstyrke og vindvinkel.
BRYGGE: Skroget kan åpnes fra eierlugaren, og danne en privat brygge.

Fellesområdet mellom skrogene er på 80 kvadratmeter, mens eierlugaren er på 35 kvadratmeter.

Mye teknikk

Båten er som et hus. Du har kjøleskap på 90 cm bredde, og komfyr som i et moderne kjøkken. Det er også mulig med oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel. Air condition hører også med på utstyrslisten. Båten har både en 230 volt system, og et 24 volts system. Standard er en generator på 13,5 kW, men kan oppgraderes til 27 kW. Forbruksbatteriet er på 1050 Ah med 24 volt. Det tilsvarer 25 kWh, det samme som en vanlig elbil.

Masten er på 36,6 meters høyde. Storseilet på 207 kvm og forseilet på 103. Masten er i aluminium, men vant og stag av kevlar. Båten i Cannes er utstyrt med

Båten er en vakuumstøpt sandwich konstruksjon. Det er brukt glassfiber og polyester med balsa som kjernemateriale. En enkel og billig løsning.

Prisen starter på 2,7 millioner euro.

HUS: Lagoon Seventy 7 danner et areal på 260 kvadratmeter. Stua er på 80, mens eierlugaren er på 35.