FLYR: «Charal» er første båt i den nye generasjonen utviklet for Vendee Globe 2020.
FLYR: «Charal» er første båt i den nye generasjonen utviklet for Vendee Globe 2020.

Sjekk «Charal» foile på film

«Charal» er første båt av neste generasjon IMOCA 60, bygget for Vendee Globe. I helgen har det vært regatta. 

Publisert Sist oppdatert
FAVORITT:  Jérémie Beyou er den eneste med ny generasjon IMOCA.
FAVORITT: Jérémie Beyou er den eneste med ny generasjon IMOCA.

Defi Azimut startet på fredag fra Lorient, og SEILmagasinet var på plass. Regattaen er på 24-timer og skulle vise hva neste generasjon IMOCA er god for. Mange av de eldre båtene har også foiler, og ingen tviler lengre på om dette er veien å gå. Av 15 båter hadde 9 foiler. 

Brøt

Defi Azimut  startet med slør, så kryss hele natten, og slør tilbake til Lorient. «Charal»  hadde en forsiktig start. Den seilte fort, men ikke mye raskere. Da det ble kryss, vendte den kursen tilbake, for å spare seg. Det er ikke sikkert på om båten ga alt. 

Engelske Samantha Davies imponerte stort. Hun seilte strategisk best på kryssen, og fikk en fordelaktig løft, og rundet først. Franske Vincent Riou seilte raskere på kryssen inn mot mål og tok seieren. Riou seiler en VPLP - Verdier fra 2009. Båten viser at det fungerer med ombygging til foiler. Davies seiler en båt fra samme konstruktør, ett år nyere. 

Oppvisningseilas

Videoen av «Charal» er fra siste dagen av Defi Azimut. I dag seiles dem med venner eller sponsorer rundt en øye rett vest for Lorient. «Charal» har enorme foiler. Filmen viser at det fungerer. Skipper på  «Charal» er Jérémie Beyou som ble nummer tre i Vendee Globe, og som også seilte Volvo Ocean Race. 

SEILmagasinet studerte «Charal» før start og fikk kommentarer fra konstruktør Sam Manuard som har tegnet en konkurrerende båt som er under bygging, les: Første test før neste Vendee Globe.